Kendisi ağır, sindirimi hafif

Kütahya’da genel olarak hafif olduğu için tercih edilen kabak tatlısı yapmak isteyen vatandaşların talepleri pazarcı esnafın işlerini arttırdı.

“Kabağa talep var”

İşlerin yoğun olduğunu belirten Ali Hüseyin Saraç, “Kabak tatlısı sindirimi rahat olduğu için diğer tatlılardan daha iyidir. Zaten bu aralar daha popüler olduğunu söyleyebiliriz, vatandaşlar hafif tatlılar tüketmek istiyor. Dolayısıyla kabak satışlarımız da artış var” dedi.

Pişirme taktiklerini paylaştı

Kabağın pişirme şekillerinden https://www.kutahyaninsesi.com/ haber sitesine bahseden Saraç, “Kabağın bölgelere göre farklı pişirme şekilleri var ama Kütahyalı vatandaşlar kabağı temizledikten sonra 1 gün şekerde bekletirler, ertesi gün en kısık ateşle 45-50 dakika pişirirler ve tüketirler. Ondan sonra fırına da atılabilir, özellikle fırında yapıldığında daha bir harika oluyor. Dışı kurabiye, içi ise hafif akışkan ve jel gibi oluyor, muazzam bir tatlı haline geliyor. Sindirimi daha rahat olması sebebiyle vatandaşlara kabak tatlısı tüketmelerini öneriyorum” diye konuştu.

Basılı ve dijital abonelikleriniz için: 0.274.333 43 36’yı arayabilir, [email protected] adresine mail atabilirsiniz

PAYLAŞ