KAYMAKAM ALKAN’DAN EV ZİYARETLERİ UYARISI

Gediz’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri ve vaka artışının tırmanışa geçmesi üzerine Kaymakam Hakan Alkan, ev ziyaretlerinin yapılmaması, komşu buluşmalarının ertelenmesi konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Kaymakam Alkan, yaptığı açıklamada, korona virüsle mücadelede ilçe halkından destek ve anlayış istedi.

EN ÇOK VAKA 20-40 YAŞ ARASINDA GÖRÜLÜYOR

Yetkililerin tüm ikazlarına rağmen Kovid-19 vakalarında artışın yaşandığına dikkati çeken Alkan, “En çok vaka 20-40 yaş arasında görülüyor. Son zamanlarda ev ortamında ve aile arasında bulaştırma oranı hızla yükselmekte. Virüsün yayılma hızını azaltmak için ev ziyaretlerini lütfen erteleyelim. Kalabalık ortamlardan uzak duralım. Başkalarının hayatını tehlikeye atarak vebale girmeyelim. Sevdiklerimizi korumak ve vicdan azabı çekmemek için her hal ve şartta, her ortamda maske-mesafe ve temizlik kuralına titizlikle uyalım.” ifadelerini kullandı.

HALKIMIZIN DESTEĞİNE VE ANLAYIŞINA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR

Hastanelerde pozitif hasta sayısının her geçen gün arttığını vurgulayan Alkan, “Halkımızın desteğine ve anlayışına çok ihtiyacımız var. Sağlık çalışanlarımızın fedakarca yaptığı mücadeleye biz de ‘Maske-Mesafe-Temizlik’ konularında konulan kurallara titizlikle uyarak destek verelim. Birlikte mücadele edersek virüsü yeneceğiz. Bize güç verin, destek olun. Hemşerilerimize güveniyoruz. Aile içi ve dost ziyaretleri yasağı kararına uymayıp misafirliğe ve hane ziyaretlerine giden vatandaşlarımıza Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince idari para cezası uygulanacaktır” dedi.

PAYLAŞ