Hayvanlara şap aşılaması

40.000 adet büyükbaş hayvan mevcudu ile Kütahya’nın en fazla hayvan varlığına sahip ilçesi Simav da, büyükbaş hayvanlara yönelik ilkbahar aşılaması başladı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Tokdemir yaptığı açıklamada şunları söyledi; “İlçe Müdürlüğümüzde görevli veteriner hekim ve teknikerler tarafından  yürütülen aşılama kampanyasında tüm beldelerdeki ve köylerdeki büyükbaş hayvanlar aşılanacak. Yaklaşık 2 ay sürecek aşılama çalışmalarında; büyükbaş hayvanlara şap aşısı, çiçek (LSD) aşısı ve 3 aylıktan büyük buzağılara da brucella aşısı yapılacak. Ayrıca yapılan aşılama çalışmaları sırasında son 4 ayda doğan ve küpesi olmayan buzağılara da kulak küpeleri takılacak ve sisteme kaydedilecek. Aşılama çalışmaları, 24 şubat günü başladı ve yaklaşık 2 ay sürecek. 

Yapılan aşılama çalışmaları sırasında, Muhtarlar ve üreticiler veteriner hekimlere yardımcı olmalı. Aşılar, salgın hayvan hastalıklarını önlemek adına büyük önem taşıyor. İlçemizde, hayvancılık çiftçilerimiz için en önemli gelir kaynaklarından biridir. Ayrıca, hayvan pazarı da ilçemiz ekonomisinde çok önemli yere sahip. Bu nedenle, ilçemizde çıkacak olası salgın hastalıkların önlemek ve hayvan pazarını da hastalık yüzünden kapanmamak için aşılama çalışmaları çok önemlidir” dedi.

PAYLAŞ