FAHRİ MÜFETTİŞ BİLMECESİ

İlimizde Fahri Trafik Müfettişi olarak görev yapan ve trafik cezası kesme yetkileri verilen kişilere vatandaşlar tepki gösteriyor. Vatandaşlar, gün içerisinde tek araca birden fazla ceza kesildiğini iddia ediyorlar.

Son günlerde ilimizde vatandaşlar, sosyal platform hesapları üzerinden fahri trafik müfettişleri ile alakalı paylaşımları oldukça yoğun olarak şikâyet edilmeye başlandı. Tek bir araca birden fazla ceza işlemi uygulayan fahri trafik müfettişleri görevlerini kötüye mi kullanıyor. Hani bir atasözü vardır ya, “Adamın birini padişah yapmışlar, tutmuş önce babasını kesmiş” diye. Yani bazı fahri trafik müfettişleri, vur deyince öldürüyor mu?

150 FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞİ VAR

Kütahya’da toplamda 150 Fahri Trafik Müfettişi görev yapıyor. Çoğu zaman İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerinin üzerindeki yoğunluğu bir nebze de alan Fahri Trafik Müfettişleri yaptıkları iş bakımından trafikte ki yoğunluğa ve hatalı görülen park ihlallerine müdahale ederek trafik ekiplerine yardımcı oluyorlar.

MÜFETTİŞLER HİSLERİ İLE Mİ HAREKET EDİYOR

Sonuçta hepimiz insanız ve hatalar yapmaya meyilliyiz. Sosyal Platform hesapları üzerinden paylaşılan ve Fahri Trafik Müfettişlerine yönelik paylaşımları da dikkate alındığında ve bir araca birden fazla ceza tutanağı iddialarını ortaya atan vatandaşların seslerine de kulak verdiğimizde fahri trafik müfettişleri hisleri ve duyguları ile hareketle yola çıkarak kızdığı kızmadığı inşalara ceza kesiyor olabilirler mi? Eğer hal böyleyse bu duruma dur denilmeli…

MÜFETTİŞLER OLMAZSA OLMAZ

Hatalı parkların ve ışık ihlallerinin ve vatandaşların daha düzenli trafikte seyir edebilmeleri açısından fahri trafik müfettişlerine büyük görevler düşüyor. Ve ilimiz için olmazsa olmazlardan olan fahri trafik müfettişleri özellikle kaldırım üzerine park yaparak yayalara zor anlar yaşatan sürücülere karşı uygulanan cezaları yerinde bulan vatandaşlar trafik şube müdürlüğüne bağlı ekiplerinde her yerde olamayacakları göz önünde bulundurulduğunda devreye giren fahri trafik müfettişleri yaptıkları görev itibari ile vatandaşlardan ayrıca takdir topluyor.

3 BİN 791 TUTANAK TUTULDU

Geçtiğimiz günlerde Fahri Trafik Müfettişleri bilgilendirme toplantısına katılarak verileri paylaşan Trafik Şube Müdür Vekili Fatih Çakırtaş 2019 yılı ve 2020 yıllarına ait tutulan tutanakları şöyle ifade etti. Fahri Trafik Müfettişi (FTM) Mobil Uygulamasının hayata geçirilmesi ve fahri trafik müfettiş sayısının artmasıyla birlikte tutanak sayısında yaşanan artışa dikkat çeken Trafik Şube Müdür Vekili Fatih Çakırtaş, 2019 yılının ilk 6 ayında 211 olan tutanak sayısının 2020 yılının ilk 6 ayında yüzde bin 697 farkla 3 bin 791’e yükseldiğini aktardı. Kütahya’nın trafik alanında 464 kişilik yetişmiş insan gücüne sahip olduğu bilgisini paylaşan Çakırtaş, en çok tutanağın duraklama, emniyet kemeri kullanmamak, hatalı park, cep telefonu, kırmızı ışık ihlalinden tutulduğunu söyledi.

Haber: Coşkun Çakmak

PAYLAŞ