Esnafa yapılandırma Müjdesi

Ekonomik ve sosyal hayatın temel direklerinden esnaf ve sanatkarlara destek olunması kapsamında yapılandırma müjdesi verildi. Kütahya Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Enver Erdoğan “Kütahyalı esnafların nefes alabilmeleri için esnaf ve sanatkarlarımıza gecikmiş borçlarına yapılandırmanın geldiğinin müjdesini verdi.

Kütahya Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Enver Erdoğan “Kütahyalı esnafların nefes alabilmeleri için esnaf ve sanatkarlarımıza gecikmiş borçlarına yapılandırmanın geldiğinin müjdesini verdi

SON BAŞVURU 31 AĞUSTOS 2020

 Ekonomik ve sosyal hayatın temel direklerinden esnaf ve sanatkarlara destek olunması kapsamında çalışma başlatılarak yapılandırma müjdesinin Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından verildiğini ifade eden Kütahya Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet Başkanı Enver Erdoğan “ 13 Temmuz 2020 tarihi itibari ile uygulanacak olan düzenlemeye göre, 30 Haziran 2020 tarihinden önce(bu tarih dahil) kredi borcu kooperatif takibine intikal eden ortaklarımızın 31 Ağustos 2020 tarihine kadar kooperatifimize başvuru yaparak yapılandırma talebinde bulunmaları gerekmektedir. Bu kapsamda kooperatif takibindeki asıl alacak tutarına (bankaca kooperatif blokeli ve mevduat hesaplarından alınan tutarlar ile varsa icra ve sair masraflar) hiçbir gecikme faizi hesaplanmayacaktır. Asıl alacak tutarı defaten ödemek istendiği takdirde gecikme faizi alınmadan tahsil edilecektir. Ayrıca borcun 24 aya kadar taksitlendirilmesi talep edildiği takdirde yapılandırma tarihinden itibaren yüzde 10 faiz oranı üzerinden 24 aylık basit faiz hesaplanacak ve asıl alacak tutarı ile hesaplanan faiz tutarı toplamı 24’e bölünerek ilk taksit peşin tahsil edilecektir. Biz kooperatif olarak bu süreçte her zaman esnaf ve sanatkarlarımızın yanında ve destekçisi olduk. Bu zor zamanlarında da esnafımızın yanında olmaktan mutlu olduğumuzu belirtirim” dedi.

TAKİBE DÜŞEN KREDİLER YAPILANDIRILACAK

Kütahya Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Enver Erdoğan “Geçmiş borçlarını ödemek isteyip te ödeyemeyen esnaf ve sanatkarlarımızın önüne koyulmuş bu fırsatı değerlendirmeleri kendi menfaatleri üzerine olacaktır” dedi. Erdoğan “kredisini ödeyemeyen Kütahya esnafına gerekli desteği vermek için yapılandırma kararı alındığını duyurdu. Âtıl, borçlarını yapılandırmak isteyen esnafların en geç 31 Ağustos 2020 tarihine kadar kooperatife başvurmaları gerektiğini söyledi.

AMACIMIZ KÜTAHYA ESNAFIMIZI RAHATLATMAKTIR

Kütahya Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Enver Erdoğan “Bu yapılandırmanın amacı borcunu ödeyemeyen esnafımızı rahatlatmaktır. Bu zorlu süreçte onların yanındayız. Kütahya Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak tüm imkanlarımızı ortaklarımız için seferber ettik. Bu bağlamda 30 Haziran 2020 tarihi dahil kredi borcu kooperatif takibine intikal eden ortakların 31 Ağustos 2020 tarihine kadar kooperatife başvuru ve yapılandırma talebinde bulunmaları dahilinde kooperatif takibindeki asıl alacak tutarına normal faiz işleterek tahsil edilecektir. Temerrüt faizleri tamamen silinecektir. İcraya intikal edenlerin icra masrafları ve avukat paraları ortaklar tarafından ödenecektir. Borcun 24 aya kadar taksitlendirme talebi edildiği halinde yıllık yüzde 10 faiz üzerinden 24 aylık eşit taksitler halinde yapılandırma yapılacaktır “dedi.

HER ZAMAN ORTAKLARIMIZIN YANINDAYIZ

30 Haziran 2020 tarihinden sonra kooperatif takibine intikal eden kredi borçları yapılandırma kapsamı dışında tutulacaktır. Yapılandırma talebi ortaklardan yazılı olarak alınacaktır. Yapılandırmanın ilk taksiti peşin olarak tahsil edilecektir. Kooperatif gerek gördüğü takdirde icra taahhütnamesi alabilecektir. Hakkında icra takibi yapılmış borca karşılık gayrimenkul ve araçları satışa çıkarılan ortakların kooperatif takibine bulunan borçlarını en az yüzde 50’si tahsil edilerek geri kalan kısmı 24 aya bölüne bilecektir. Ortaklarımızın yapılandırma yaptıktan sonra 3 taksiti üst üstte ödemediği takdirde yapılandırma bozulup yine eski uygulama devam edecektir. Ortaklarımız bu yapılandırmadan faydalanmalarını canı gölünden istemekteyiz. Biz, kooperatif olarak her zaman ortaklarımızın yanındayız.” ifadelerine yer verdi.

PAYLAŞ