DPÜ’ DE MEZUNİYET TÖRENİ UZAKTAN

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde 2019-2020 Akademik Yılı’nın mezuniyet töreni 1-4 Eylül 2020 tarihlerinde çevrim içi olarak yapılacak.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencilerinin merakla beklediği mezuniyet töreni tarihleri belli oldu.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal, yaptığı açıklamayla Üniversitemizin 2019-2020 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’nin çevrim içi olarak 1-4 Eylül tarihlerinde yapılacağını duyurdu. Bu yıl binlerce öğrencinin mezun olacağı Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde mezuniyet törenleri Covid-19 salgını nedeniyle internet üzerinden düzenlenecek. Bu akademik yılda mezun verecek 23 akademik birimimizin idarecileri ve akademisyenlerinin hazır bulunacağı ve bu akademik birimlerimizin her biri için ayrı ayrı düzenlenecek törenlere fakültelerinde dereceye giren öğrencilerimiz katılarak mezuniyet heyecanını yaşayacaklar.

 DUMLUPINARLI OLMAK AYRICALIKTIR

Mezuniyet törenlerinde öğrencilerimizi Kütahya’da ağırlayamamaktan dolayı için buruk bir sevinç yaşadığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal, yazılı açıklamasında mezun öğrencilere seslendi: Uysal açıklamasında şu sözlere yer verdi.

DERSLERİNİZİ BAŞARIYLA TAMAMLADINIZ VE MEZUN OLDUNUZ

Sevgili mezunlarımız, Yıllardır süren eğitim hayatınızda yaşamımıza yön vereceğiniz aşamada Kütahya Dumlupınar Üniversitesini tercih ettiniz. Türkiye’nin dört bir yanından Kütahya’ya gelerek kar, güneş, yağmur, çamur demeden ailenizin ve öğretmenlerinizin size verdiği emeklerin karşılığını vermek ve hepsinden önemlisi kendi kararlarınızı alabilmek, kendi kaderinizi çizebilmek için aldığınız derslerinizi başarıyla tamamladınız ve mezun oldunuz. Adını Türk tarihinin şanlı zaferlerinden biri olan Dumlupınar’dan alan, 100 yıl önce düşmeyen bağımsızlık sancağını çeyrek asırdan uzun süredir eğitimde, bilimde, sanatta ve sporda yükselten Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak kıvılcım olarak aramıza katılan siz öğrencilerimizi birer ateş olarak mezun etmenin gururunu yaşıyoruz. Dumlupınar’lı olmak ayrıcalıktır. Bu ayrıcalığı bundan sonraki hayatınıza ve özellikle kariyerinize yansıtacağınızdan en ufak bir kuşku duymuyorum.

ÖĞRENCİLERİMİZİ TÜM KALBİMLE KUTLUYORUM

Gönlümüzden geçen bu yıl mezun olacak öğrencilerimizin tamamını ve onların değerli ailelerini Kütahya’da ağırlamak ve her biriyle gönülden kucaklaşmaktı. Ancak içinde bulunduğumuz ve küresel boyutlara ulaşan salgın süreci, bu yılki mezuniyet törenlerinde bizleri ayrı düşürdü. Yine de her şerde bir hayır olduğunu unutmayarak internet üzerinden de olsa bir mezuniyet töreninin öğrencilerimizin hakkı olduğunu düşündük ve sizler için 1-4 Eylül tarihlerinde çevrim içi olarak düzenlenecek bir mezuniyet töreni hazırladık. Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin rektörü olarak tüm akademik ve idari personelimiz adına mezun olan tüm öğrencilerimizi tüm kalbimle kutluyorum. Değerli mezunlarımız, Unutmayın ki, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi dün olduğu gibi gelecekte de sizin eviniz olmaya devam edecek. Taç kapımız sizlere her zaman açık olacaktır. Yolunuz açık olsun.

DERECE ALAN ÖĞRENCİLER AKTİF KATILIM SAĞLAYACAK

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde mezuniyet törenlerinin programları da açıklandı. Salgın koşulları nedeniyle mezuniyet törenlerini Kütahya’da düzenleyemeyecek olan Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde törenlerde fakülte ve bölümlerini dereceyle tamamlayan mezunlar aktif katılım sağlayacak. Törene katılamayan öğrencilerimiz için canlı yayın bağlantıları resmi internet sitesinden paylaşılacak. 1-4 Eylül tarihleri arasında saat 11.00 ve 15.00’te çevrim içi düzenlenecek mezuniyet

TÖRENLERİNİN PROGRAMI ŞÖYLE:

1 Eylül 
11.00Lisansüstü Eğitim Enstitüsü – Mühendislik Fakültesi – Simav Teknoloji Fakültesi
15.00Eğitim Fakültesi – Güzel Sanatlar Fakültesi
2 Eylül 
11.00Fen Edebiyat Fakültesi – İslami İlimler Fakültesi
15.00İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi – Kütahya Uygulamalı Bilimler Fakültesi
3 Eylül 
11.00Spor Bilimleri Fakültesi – Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi
15.00Kütahya Güzel Sanatlar MYO – Kütahya Sosyal Bilimler MYO – Kütahya Teknik Bilimler MYO
4 Eylül 
11.00Altıntaş MYO – Domaniç Hayme Ana MYO – Emet MYO – Gediz MYO – Hisarcık MYO
15.00Pazarlar MYO – Simav MYO – Şaphane MYO – Tavşanlı MYO
PAYLAŞ