Bu okulda sanat var

Kırklar Kız Anadolu İmam – Hatip Lisesi bünyesinde Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve İmam- Hatip Lisesi programı uygulanmasıyla eğitim- öğretim hayatına başladı.

Kırklar Kız Anadolu İmam – Hatip Lisesi bünyesinde Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve İmam- Hatip Lisesi programı uygulanmasıyla eğitim- öğretim hayatına başlamasıyla birlikte okuldan yapılan açıklama sonucunda kayıt işlemleri ve yetenek sınavları için başvuru tarihleri de açıklandı. Buna göre Kırklar Kız Anadolu İmam – Hatip Lisesi bünyesinde Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve İmam- Hatip Lisesi başvuru bilgileri şu şekilde netleşti.

YETENEK SINAVLARI BAŞVURUSU 1 HAZİRAN’DA

Kırklar Kız Anadolu İmam – Hatip Lisesi bünyesinde Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve İmam- Hatip Lisesi geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar proje alanı öğrenci alımı duyurusu yetenek sınavı başvuru tarihleri 1 Haziran – 29 Haziran 2020 tarihleri arasında başvuru yapılacaktır.

YETENEK SINAVLARINA NASIL BAŞVURU YAPILACAKTIR?

Yetenek Sınavına girmek için başvurular Çalışma Takviminde belirtilen tarihler arasında veli tarafından bireysel olarak e-Okul Sistemi üzerinden yapılacaktır. Ancak internetten başvuru yapamayan veliler için EK-1 Formun doldurulup imzalı olarak okul idaresine verilmesi durumunda da veli adına okul idaresince bireysel başvuru yapılabilecektir.

YETENEK SINAVLARINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Ortaokulu veya İmam hatip ortaokulunu 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında bitiren tüm Kız öğrenciler bu alana başvuru yapabilir. Güzel sanatlar liseleri, spor liseleri ile geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar, musiki ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip liselerinde açık kontenjan bulunması hâlinde, sadece diğer ortaöğretim kurumlarının hazırlık, 9 ve 10 uncu sınıflarından Bu Kılavuzda belirlenen esaslara göre eylül ve ekim aylarının son haftasında yapılacak Yetenek Sınavı ile öğrenci geçişi yapılabilir.

YETENEK SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAKTIR?

Sınavlar 1-10 Temmuz 2020 tarihleri arasında olacaktır. Bununla ilgili bilgiler 30 Haziran 2020 günü okul sitesinde duyurulacaktır.  Adaylar, e-Okul Sisteminden öğrendikleri tarih ve saatte Yetenek Sınavına gireceklerdir.

BU OKULDA SANAT VAR

 Kırklar Kız Anadolu İmam – Hatip Lisesi bünyesinde Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve İmam- Hatip Lisesi Okul 2013-2014 eğitim-öğretim yılında 2 derslik, 35 öğrenci ile başladığı eğitim yolculuğuna 2019-2020 eğitim-öğretim yılında 267 öğrenci ve 12 derslikle dönemi kapatmıştır. 2019 yılı itibariyle Geleneksel ve Çağdaş Sanatlar Programını uygulan Türkiye’deki 15 okuldan biri olmuştur. Bu programın uygulandığı sınıflara yetenek sınavı ile öğrenci alınmaktadır.

120 YATAK KAPASİTESİNE SAHİP KIZ ÖĞRENCİ PANSİYONU FAALİYETE GEÇMİŞTİR

           Okulda ayrıca 2018-2019 eğitim öğretim yılında 120 yatak kapasitesine sahip kız öğrenci pansiyonu faaliyete geçmiştir. Pansiyonumuzda şehir dışından, köylerden ve şehir merkezinden gelen öğrencilerin kalması sağlanmıştır. Pansiyonlu okul olmamız bulundukları yerleşim yerlerinde lise eğitimi alamayan öğrenciler için büyük bir fırsat olmuştur. Bu vesile ile pek çok kız öğrenci eğitim hayatını güvenli ve huzurlu bir şekilde devam ettirebilmektedir. Pansiyonda öğrencilerin ihtiyacı olan pek çok imkân bulunmaktadır. Dört kişilik odalar, spor salonu, sinema salonu, televizyon odası ve dinlenme odaları, etüt salonları, kütüphane vb. gibi okul sonrası eğitim, dinlenme, kültür-sanat-spor faaliyetlerini gerçekleştirebileceği ortamlar hazırlanmıştır.

           Okul öğrencilerin zihninde insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışına katkıda bulunmaktır. Kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen ve problemlere çözüm üretebilen bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

DEĞERLERİMİZ

01.Sağlıklı bir anlayışın, Türkiye için gerekli zihniyet gelişmesinin gerçekleşmesine yardımcı olabileceğine inanırız.
02. Düşünen, sorgulayan, inancını aklıyla bütünleştiren öğrencilerin yetişmesine hizmet edecek yöntemlerin geliştirilmesine çalışırız.
03. Ezberci ve baskı altına alıcı bir yaklaşıma değil, konuları çözümleyici ve yorumlayıcı bir yaklaşımı benimseriz.
04. Dinin birleştirici, huzur verici ve barışı sağlayıcı gücünü ortaya çıkarmaya çalışırız.
05. Şekilcilik ve sloganları değil, ahlaki öğretilerin felsefesini önemseriz.
06. Din öğretiminde, kavram kargaşası ve kavram belirsizliği oluşturmayız.
07. Sağlıklı bir din anlayışının kaliteli bir eğitim – öğretim sürecinden geçtiğine inanırız.
08. Din öğretiminde sorunlara aceleci çözümlerle yaklaşmamaya çalışırız.
09. Din öğretiminde oku, düşün ve anla prensibini benimseriz.
10. Niteliğin nicelikten üstün olduğuna inanırız ve enerjimizi olumlu alanlarda ve insanlığa hizmet için harcarız.
11. Din öğretiminde, yönetici – öğretmen – öğrenci – veli – (aile) ilişkisinde güven ortamı oluşturmaya çalışırız.

  Geleneksel ve Çağdaş Görsel Sanatlar Programı Uygulan Kırklar Kız Anadolu  İmam-Hatip Lisesi olarak  ‘’Kur’anla  süslenen, Kur’anı süsleyen, sanatla  zarifleşen  nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz.

PAYLAŞ