Atık kutuları üretildi

Tavşanlı Belediyesi Koronavirüsle mücadele çalışmaları kapsamında kullanımı artan eldiven ve maske gibi atıkların toplanıp imha edilmesi için harekete geçti. 72 saat kapalı ortamda bekletilecek atıklar için özel kutular üretildi.
Tavşanlı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı ekipler bu sabahtan itibaren 18 ayrı noktaya özel maske ve eldiven kutusu yerleştirdi. Koronavirüs salgınıyla mücadele edilen bu dönemde maske ve eldivenlerin çöp değil, özel atık kategorisinde olduğunu aktaran yetkililer gönderilen ek genelgeyle bu tarz atıkların özel olarak imha edileceğini kaydetti.
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Mustafa Güler, vatandaşlarımızın kişisel koruma ürünlerini yere atmamasını isteyerek duyarlı olunması yönünde çağrıda bulundu.

“MASKE VE ELDİVENLERLE BAŞKALARINI RİSKE ATMAYALIM”
Maske ve eldiven gibi kişisel koruma ekipmanlarının çıkarılması sırasında da dikkatli olunmasını isteyen Başkan Mustafa Güler “Kullandığımız maske ve eldivenleri gelişigüzel atarak kendimize hijyen sağlarken, başkasını riske atmamalıyız. Bu yönde sık sık vatandaşlarımıza uyarılarda bulunuyoruz. Lütfen şu zorlu günlerde hassas olalım. Kendimizi ve çevremizdeki insanları düşünelim” dedi

ÖZEL KUTU YERLEŞTİRDİ

Tavşanlı Belediyesi tarafından özel olarak üretilen atık toplama kutuları, Belediye Hizmet Binası tüm katlarının yanı sıra, Göbel Termal Tesisleri, Atık Su Arıtma Tesisi, Hayvan Barınağı, Makine İkmal Müdürlüğü, Su İşleri Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Park Bahçeler Müdürlüğü Seralar  ve Üretim Merkezi, İtfaiye Müdürlüğü, marangozhane, sevgi çarşısı, elektrik servisi ile Tavşanlı Mezarlığına bırakıldı.

PAYLAŞ