Çiçek: Önemli adımlar atıldı

Emet Kaymakamı Hasan Çiçek, “ 7-13 Nisan Dünya Sağlık Günü ve Sağlık Haftası “ nedeniyle bir mesaj yayımladı.

7-13 Nisan Dünya Sağlık Günü ve Sağlık Haftası nedeniyle mesaj yayımlayan Emet Kaymakamı Hasan Çiçek, “Huzur içinde yaşamanın, kalkınmanın ve çağdaşlaşmanın temel şartları arasında, tüm vatandaşların sağlık imkanlarından eşit şekilde faydalanması ve sağlık hizmetlerinin ülke çapında yaygınlaştırılması yer almaktadır” ifadelerini kullandığı mesajında şunları bildirdi:

“Sağlıklı ve temiz bir çevrede yetişen bireylerden, sağlıklı toplumlar oluşur.

Kanuni Sultan Süleyman’ın “ Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi “ dizeleriyle ifade ettiği gibi sağlık, hiçbir şeyle değeri ölçülemeyecek kadar önemli bir nimettir. Bir ülke için sağlık hizmetlerinde ulaşılan nokta, o ülkenin gelişmişlik düzeyinin en temel göstergelerinden biri olarak görülmektedir. Sürekli gelişmekte olan ülkemizin sağlık hizmetlerinin sunulmasında ulaşmış olduğu seviye de bu açıdan bir hayli sevindirici ve gurur vericidir. Özellikle bu dönemde koronavirüsle mücadelede sağlıkçılarımızın göstermiş olduğu özveri ve fedakarlık, bütün dünyaya örnek teşkil etmekte olup, her türlü alkışın üstündedir. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz.

İnsan varlığının temel unsurlarından olan sağlık, dünyada olduğu gibi ülkemizde de en çok  yatırım yapılan konuların başında gelmektedir. Ülkemizde sağlığa ayrılan kaynakların arttırılması, sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve herkesin bu hizmetlerden eşit şekilde yararlanması için önemli adımlar atılmıştır.

Milletimizin sağlıklı bir geleceğe sahip olabilmesi, günümüzde özellikle çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan ve ortamlardan uzak tutulmasıyla mümkün

olacaktır. Sigara başta olmak üzere zararlı alışkanlıkların terk edilmesi, çevre kirliliğinin önlenmesi, spor yapma alışkanlığının yaygınlaştırılması gibi  önlemler, gençlerimize bırakacağımız daha sağlıklı bir dünya için büyük  katkılar sağlayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta ilçemiz sağlık personeli olmak üzere, tüm sağlık personelinin ve Gazi Emetli vatandaşlarımızın ‘Dünya Sağlık Günü ve Sağlık Haftası’nı kutlar, herkese sağlıklı ve huzurlu bir yaşam dilerim.” 

PAYLAŞ