Alımlar başlıyor

Alımlar başlıyor

Spor Bilimleri Fakültesi yetenek sınav kayıtları için geriş sayım başladı. Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Acet yetenek sınavı ile ilgili bilgiler verdi. Dekan Acet “Başvurular yüz yüze yapılacak” dedi.

Dumlupınar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi 2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılı için öğrenci alımına başlıyor. Öğrencilerin Fakülteye girmek için yetenek sınavını geçmeleri gerekiyor.

SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİNE 320 ÖĞRENCİ ALACAĞIZ

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Acet yetenek sınavı ile ilgili bilgiler verdi. Prof. Dr. Acet yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. “Bu yıl yapacağımız sınav Pandemiden dolayı biraz daha sıkıntılı olabileceğini düşünerek belli tedbirlerimizi aldık. Bu yıl Spor Bilimleri Fakültesine 320 öğrenci alacağız. Öğrenci gelerek kendi resmini kamera ile çekerek belgesini oluşturmuş olacağız. Fakültemizde sağlık raporu da olduğundan dolayı öğrenci gelip şahsen başvuru yapması bizim için önemli, o yüzden başvuruları şahsen yapılmasını istiyoruz” dedi.

17-21 AĞUSTOSTA KAYITLAR BAŞLIYOR

Prof. Dr. Acet “Bu yıl yapacağımız sınav 17-21 Ağustos’ta kayıtlarımızı başlatıyoruz. 24-28 Ağustos tarihleri arasında da sınavlarımızı yapacağız. Pandemiden dolayı da bütün güvenlik önlemlerini en iyi şekilde aldık. Hiçbir öğrencimizin ve hiçbir hocamızın sıkıntı yaşamadan sınavı en iyi şekilde yapılmasını sağlamaya çalışacağız” dedi.

ÖĞRENCİ İLK 800 BİN İÇERİSİNDE BULUNMASI GEREKİYOR

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Acet “Beden eğitimi bölümüne başvuracak öğrencinin ilk 800 bin kişi içerisinde bulunması gerekiyor ki, bizim öğretmenlik bölümümüze başvurabilsin. Bu Türkiye genelinde alınan bir karar” dedi.

180 PUAN ALAMAYAN BİR ÖĞRENCİ BAŞVURAMAYACAK

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Acet “Antrenörlük ve Spor Yöneticiliği Bölümünü 180 puanla başvurusunu sağlayacağız. Yani 180 puan alamayan bir öğrenci bu bölümlerimize de başvuramayacak. Rekreasyon bölümü 150 puanla öğrenci alımını bu yıl gerçekleştirecek. Milli sporcularımızda aynı şekilde 150 puanla ve engelli adaylarla ilgili de daha önceki yıllarda da başvuru ve alım yapılacak. Engelli adaylarımıza da mutlaka öğrenci olarak yer verilmesi gerektiğini YÖK’ün teklifleri var.

ENGELLİ ADAYLAR 100 PUAN ALACAK

Acet “Bize o konuda her bölüme birer kontenjan yer vererek engelli adaylarımıza da kucak açmaya çalışacağız. Engelli adaylarımızın da başvuru puanı 100 puan olarak YÖK’ün ortaya koyduğu bir puan bu” dedi.  

BAŞARILI BİR FAKÜLTEYİZ

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Acet “Türkiye’de Üniversiteler arası oyunlarda yapılan sportif müsabakalarda bizim ilimizin veya fakültemizin ilk 10 ve 15 Üniversite arasında böyle yer değişikliği yaptığı mevcut, kupalarımıza da baktığınız da başarılı bir fakülteyiz. Kütahya’mızı en iyi şekilde dışarıda temsil ediyoruz. Yeni dönemde kazanacak öğrencilerimiz inde yeni dönemde bu başarılara daha fazla katkı sağlayarak bizi biraz daha yukarıya çıkaracağına inanıyoruz.

ÖĞRENCİLER SPORCULUĞUNU BURADA DEVAM ETTİREBİLİRLER.

Dekan Prof. Dr. Mehmet Acet “Tabi öğrencilerimizi Kütahya’ya davet etmemizin nedeni sporculuk dönemini de ilimizde devam ettirebilecekleri bir ortamlar var. Bu yıl Bölgesel Amatör Lig’de 3 tane hatta 4 tane takım olma durumu söz konusu bunlardan bir tanesi kendi Üniversitemizin takımı var. Gelecek öğrenciler sporculuğunu burada devam ettirebilirler. Biz daha çok takım sporlarına yönelik branşlar yapıyoruz. Futbol. Basketbol, Voleybol, Hentbol, Güreş ve aynı zamanda Atletizm branşından uygulama sınavları yapacağız” dedi.

PAYLAŞ