Halim, çalışmaları yerinde inceledi

Halim, çalışmaları yerinde inceledi

Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, ilçede alınan koronovirüs önlemleri kapsamında incelemelerde bulundu.

Kontrollü sosyal hayat döneminde; temel ilkeler olan temizlik, maske, mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen kurallara uymak salgın ile mücadelenin başarısı açısından büyük önem arz ediyor. Bu kapsamda, 6 ağustos 2020 perşembe günü ülke genelinde mülki idare amirlerin başkanlığında bugüne kadar ki en kapsamlı denetim gerçekleştirildi.

Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim denetim ile ilgili şunları söyledi: ” Daha önce yapılan toplantıda, koronavirüs denetimleri ile ilgili olarak, birimlerimiz arasında görev dağılımı yapmıştık. 6 ağustos günü hükümet konağı önünde denetime katılacak personel ile toplantı yaptık ve hassasiyetleri bir kez daha vurguladık. Bu denetim, ülke genelinde gerçekleşti ve korona virüs ile mücadele sürecinin en kapsamlı denetimi oldu. Simav’da 12 farklı ekiple denetim yaptık. İçişleri Bakanlığımızın bu denetim için belirlediği slogan “Sağlık İçin Hepimiz İçin” oldu. Denetimde, Sağlık Bakanlığımızın Covid19 Rehberini esas aldık. Rehberlik edici ve bilinçlendirmeye yönelik bir denetim oldu. Korona virüs denetimleri, süreklilik arz ediyor. 7 ağustos öğleden önce, öğleden sonra ve de gece denetimler devam etti.

 6 ağustos günü gerçekleştirilen denetimde; 24 kişiye maske takmamak kabahati nedeniyle idari para cezası uygulandı. 40 adet berber/kuaför, 9 adet ticari taksi, 5 adet taksi durağı, 30 adet toplu ulaşım aracı, 120 adet kahvehane, 6 adet hamam/kaplıca/havuz, 28 adet lokanta/kafe, 6 adet çay bahçesi, 4 adet spor merkezi, 17 adet konaklama tesisi, 5 adet internet kafe, 10 adet düğün salonu, 102 adet camii denetlendi. Bazı kahvehaneler ile ilgili idari işlem yaptık. 7 ağustos günü ise 83 kişiye maske takmamak kabahati ile ilgili idari para cezası uygulandı. Ayrıca her 2 gün boyunca 24 araca uygunsuz park veya engelli yerine park yapmak nedeniyle 7382 TL trafik para cezası uygulandı.

 Önümüzdeki 10 günlük süreç, çok önemli. Herkesin önlemlere ciddiyetle uyması önce bireysel sağlığımız sonra da halk sağlığı için önem arz ediyor ” dedi.

PAYLAŞ