YİĞİT: ÖNCELİK KEPENK AÇMAYAN ESNAFA VERİLMELİ

Kütahya Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (KÜTESOB) Başkanı İbrahim Yiğit, esnaf destek paketi hakkında açıklamalarda bulundu. Pandemi sürecinden en fazla etkilenen kesimin esnaf ve sanatkârlar olduğunu söyleyen Başkan Yiğit, bazı meslek gruplarının aylardır hiç kepenk açmadıklarına dikkat çekerek destek ödemelerinde önceliğin bu gruba verilmesi gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın salgından olumsuz etkilenen esnaf için verilecek destekleri açıklaması, tüm ülkede olduğu gibi Kütahyalı esnafı da sevindirdi. Konu ile ilgili açıklamada bulunan KÜTESOB Başkanı İbrahim Yiğit, desteklerin yeterli olmadığını ancak esnafa az da olsa katkı sağlayacağını dile getirdi.

“YETERLİ OLMAYACAK AMA AZ DA OLSA KATKI SAĞLAYACAK”

Açıklanan destekler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tüm esnaflar adına teşekkür eden İbrahim Yiğit: İş yeri kira olan esnafımıza üç ay süreyle büyük şehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği ve kısıtlamalar sebebiyle salgından doğrudan etkilenen esnafımıza yine üç ay süreyle aylık 1000 lira destek verileceği açıklandı.  Bizler esnaf camiası olarak Cumhurbaşkanımızın gayretlerini biliyor ve takdirle karşılıyoruz. Pandemi sürecinden en fazla etkilenen kesimin esnaf ve sanatkârımız olduğu bir gerçektir. Aylardır hiç kepenk dahi açamamış esnaflarımız bulunmaktadır. Bu süreçte büyük bir zorluk yaşayan esnafımız için bu destekler elbette yeterli olmayacaktır ancak az da olsa katkı yapacak bu desteklerin ilerleyen günlerde de devam edeceğine inanıyorum” açıklamasında bulundu.

 “BU BİR BAŞLANGIÇ”

İbrahim Yiğit pandemi sürecinden tüm esnafın aynı oranda etkilenmediğine dikkat çekti. Az veya çok bütün esnaf gruplarının bu süreçten olumsuz etkilendiğini dile getiren Başkan Yiğit: “Meslek grupları bazında bakıldığında bazı esnaflarımızın aylardır kepenk dahi açmadığını görüyoruz.  Böylesine zorlu bir süreci geçiren esnafımıza yapılacak bu destek ödemelerinde önceliğin hiç kepenk açmamış esnafımıza verilmesi gerektiğine inanıyorum. Desteklerin yeterli olmadığı hepimizce malumdur ancak ben bunun bir başlangıç olacağına, ekonominin temel taşı olan esnaf ve sanatkârımıza yapılacak desteklerin ilerleyen süreçte de devam edeceğine inanıyorum” diyerek sözlerini tamamladı. 

PAYLAŞ