YETKİ BELEGELERİ OLMAK ZORUNDA

Mesleki Yetiştirme Konfederasyonu Kütahya Şubesi 147 dalda Mesleki Yetiştirme sertifikası veriyor. Oto alım- satım, emlak danışmanlığı sertifikası için başvuran 42 kursiyere belgeleri verildi.

Mesleki Yetiştirme Konfederasyonu Kütahya Şube Başkanı Hakan Özsoy 147 dalda Kütahya Şubemiz meslek sertifikası vermektedir. En son oto alım ve satım belgeleri için derneğimiz bu hafta oto alım satım emlak danışmanlığı sertifikası için kursumuzu tamamladık dedi.

42 KİŞİ SERTİFİKA ALDI

Mesleki Yetiştirme Konfederasyonu Kütahya Şube Başkanı Hakan Özsoy “geçtiğimiz hafta sonu Cumartesi, Pazar ve pazartesi günlerinde oto alım satım emlak danışmanlığı sertifikası için başvuran kursiyerlerimizin sürecini tamamlayarak 42 öğrencimize sertifikalarını tamamladık” dedi.

YETKİ BELEGELERİ OLMAK ZORUNDA

Mesleki Yetiştirme Konfederasyonu Kütahya Şube Başkanı Hakan Özsoy “Kafasına göre araç alım satımı yapan ‘bireysel galericiler’ artık “İkinci El Motorlu Kara Taşıtı Ticareti Bilgi Sistemi” sayesinde tespit edilecek. Bu sistem noterden yapılan araç alış verişlerini kendi datasında saklayacak ve böylece usulsüz ticaret yapanlar belirlenmiş olacak. Oto alım satımı yapmak için 13 Ağustos tarihinde zorunlu olacak olan “Yetki Belgesi” alınacak” dedi.

BİLGİ HAVUZUNA KAYDEDİLECEK

İkinci el yönetmeliğine göre motorlu kara taşıtı ticareti yapan vergi levhalı olan insanların meslekî yeterlilik ve yetki belgesi alması gerektiğini belirten Mesleki Yetiştirme Konfederasyonu Kütahya Şube Başkanı Hakan Özsoy, “Vatandaş yine istediği gibi araba alıp satabilecek. Bunda bir sıkıntı yok. Ticaret Bakanlığı noterlere bir sorumluluk yükledi. 13 Ağustos tarihinden itibaren noterden yapılan araç alışverişleri ‘İkinci El Motorlu Kara Taşıtı Ticareti Bilgi Sistemi’ne (İETTS) işlenecek. Vatandaş da araba satsa, yetkili veya yetki belgeliler de alım satım yapsa bilgi havuzuna kaydedilecek.

PAYLAŞ