Yemeklerin lezzetli tamamlayıcısı: Turşu ve yaprak sarması

Kütahya’da Kurban Bayramı öncesi, etin yanına en çok yakışan lezzetlerden olan yaprak sarması ve turşuya talep artıyor.

“Turşu ve yaprak sarma Kurban Bayramı’nın değişmezidir”

Kurban Bayramı’nda etin yanında turşu ve yaprak sarmanın değişmezi olduğunu https://www.kutahyaninsesi.com/ haber sitesine dile getiren Aizanoi Doğal Evim işletmesi sahiplerinden Ahmet Taşkıran, “Yaz sezonu geliyor, bizim sezonumuz artık yavaşlıyor, ama yine yazın bu dönemlerde salatalık ve biber turşuları rağbet görüyor. Kış sezonunda ise tüm çeşitler olmak üzere ağırlıklı olarak ise lahana ve salatalık tercih edilir” diye konuştu.

“Bayramlıların değişmezleri bulunuyor”

Bayramların olmazsa olmazlarını sıralayan Ahmet Taşkıran, “Turşu fermente bir şey olduğu için, eskiden buzdolapları olmadığı için yazın kurulan, kışın da tazeliğini korumak için yapılan bir yiyecektir. Et, tatlı, şeker, turşu ve yaprak sarma Kurban Bayramı’nın değişmezidir. O yüzden bunlarla kutlanmaktadır” dedi.

“Bayramlar öncesinde satışlarımız iyi oluyor”

Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde satışların arttığını ifade eden Aizanoi Doğal Evim işletmesi sahiplerinden Taşkıran, “Babaannelerin ve anneannelerin yanlarına gittiğin zaman önüne yaprak sarmasını koyar, turşusunu koyar en sonunda da tatlısının yanına etini koyar ve misafirlerini böyle ağırlarlardı. Bizde fiyat her zaman güncellenmez, tek fiyattan gider. En basit Ramazan Bayramı’nı atlattık. Kurban Bayramı’na yaz sezonu daha yakın geliyor. Ramazan Bayramı’nda satışlar, normal satışların 2 katı kadar artar. Geçen sene Kurban Bayramı’nda satışlarımız çok iyiydi” şeklinde konuştu.

“Yeni sezona başlamayı dört gözle bekliyoruz”

Yeni sezon için çalışmalara başladıklarını da aktaran Ahmet Taşkıran, “İşler şu anda zayıf, çünkü sezon bitiyor son bir kazanç elde edip, yeni sezona hazırlanmak için çiftçilerle görüşüyoruz. Yeni sezona başlayalım diye dört gözle bekliyoruz. Yorgunluğun bittiği yerde yeniden çalışmaya başlayacağız, sezona hazırlanmamız lazım. Ama bu bayramdan ümitliyim” ifadelerine yer verdi.

Basılı ve dijital abonelikleriniz için: 0.274.333 43 36’yı arayabilir, [email protected] adresine mail atabilirsiniz

PAYLAŞ