YASAKLAR GERİ DÖNDÜ

Tüm Türkiye’yi mart ayından buyana etkisi altına alan korana virüs yasaklarla ikinci dalgayı da beraberinde getirdi. Açıklanan yeni yasaklarda pandemi’nin ülkemizde etkisinin görüldüğü ilk günlere geri döndük.

Maske, mesafe ve hijyen kurallarına yeterince özen gösterilmemesi nedeniyle yeniden yasaklarla karşı karşıya kalan Türkiye, pandemi de ikinci dalgayı yoğun bir şekilde yaşamaya başladı. Pik seviyesinin 2 dalgasını yaşayan bazı iller ve bu illerin yayılma hızını kesemeyen Türkiye, tekrar yasaklarla geriye dönüş yaşayacak.

TÜM İLLERDE YASAKLAR TEKRAR GERİ GELDİ

Vatandaşların mart ayından beri uyarıları dikkate almayarak hiçbir şey yokmuşçasına sorumsuzca başkalarını tehdit altına almaya varan davranışları yüzünden tüm illerde yasaklar tekrar geri geldi. Sağlık çalışanları başta olmak üzere tüm mülki ve idari amirlerin kurallara uyun açıklamaları vatandaşlarca çok ciddiye alınmamasının faturasını tüm Türkiye ödemeye başladı.

PANDEMİ KONTROL ALTINA ALINMAYA ÇALIŞILIYOR

Kronik hastalıkları ile ön planda tutulan 65 yaş üstü vatandaşlar için uygulanan kısıtlamaların ardından sokağa çıkma yasakları ile mart ayından bu yana mücadele edilen pandemi de kontrol altına alınamayan yükseliş ülke genelinde yeniden yasaklar ve kısıtlamalarla pandemi’nin yayılış hızının düşürülmesi bekleniyor.

PANDEMİ İŞSİZLİK DOĞURDU

Pandemi sürecinde işsizlikte de hat safhaya ulaştı. Türkiye ve ilimiz de işsizlik oranlarında pandemi sürecinin etkisiyle oldukça tırmanışa geçti. İşvereninde zor günler geçirdiği bu süreçte fabrika ve işletme sahipleri bu elemanlarının pandemiye yenik düşmesi ile karşı karşıya geldi. İş bulamayan gençler ve işyerlerinde çalışan kesim ise hep tedirgin, virüsle karşı karşıya gelmekten korkan işçiler hasta yataklarında tekrar işlerine geri dönecek miyim? kaygısını da beraberinde soru işareti olarak getirdi.

ESNAF YAPILANDIRMALAR ARASINDA NEFES ALMAYA ÇALIŞIYOR

Mart ayından bu yana çoğu esnaf dükkân açamıyor ya da ara ara kısıtlamalar arasında siftah yapacak günleri bekliyor. Devlet yardımı olmadan maddi sıkıntıları aşmakta güçlük çeken esnaflar yeniden esnaflar için çıkabilecek hükümet tarafından uygulanacak kararları bekliyor. Yeni açıklanan ekonomik paketlerden yararlanmak için sıraya giren vatandaşlar yapılandırmalar arasında nefes almaya çalışıyor.

YASAKLARA UYMAKTA ZORLANIYORUZ

Vatandaşlar olarak görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmemekte direnmenin faturasını tüm Türkiye olarak tekrar kısıtlama ve yasakları beraberinde getirdi. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına direnen bazı vatandaşlar pandemi’nin yükselerek ilerlemesine neden olarak hükümetin yeniden yasaklara ve kısıtlamalara yer vermesine neden oldu. Vatandaşların sağlığını korumakta kararlı olan hükümet kadar topyekûn vatandaş olarak sorumluluklarımızı bilerek ülkemize fayda sağlamalıyız.

KISITLAMALAR YENİDEN GELDİ

65 yaş üstü vatandaşlar başta olmak üzere yeni alınan kararlar neticesinde 20 yaş altı gençlere de ilk günkü kısıtlamalar yeniden getirildi. Yeni getirilen kısıtlamalar zor günleri de beraberinde getirecek bunlardan yine en çok etkilenen kesim esnaflar olacak.

EN ÇOK ETKİLENEN YİNE KÜÇÜK ESNAF

Bir türlü pandeminin seyrinin kontrol altına alınmamasının acı faturasını yine esnaflar çekecek. Yeni açıklanan kısıtlamalar ve hafta sonlarında sokağa çıkmama kısıtlamalarından etkilenen esnaflar artık çare aramaktan yoruldular. Kahvehaneler, restoranlar ve kafe işletmecileri bu yasaklardan en çok etkilenen kesimler. Mart ayından bu yana kısıtlamalar getirilen bu işletmeler müşterilerinin de birçoğunu dağıtmış durumda hal böyle olunca en çok etkilenen işletmeler başında bu saydıklarımız öncelikte geliyor.

.

PAYLAŞ