Virüsü unuttuk

Mart ayından bu yana yasaklara uyan Kütahya’da normal hayata geçilmesi ile parklar ve bahçeler biranda doldu. Hal böyle olunca virüsü ve sosyal mesafeyi unuttuk.

Mart ayından bu yana Kütahya’da yasaklara ve sosyal mesafelere dikkat eden Kütahyalılar hızlı bir normalleşme ile virüsü, maske takmayı ve sosyal mesafeyi bir anda unutarak çok hızlı bir normalleşme sürecine girdi. Esnaflarda alınan tedbirlere vatandaşlar uyarken sokakta sosyal mesafe unutuluyor.

SOSYAL MESAFE UNUTULDU

Aylardır hafta sonu sokağa çıkma yasağı devam ederken bir anda normalleşme süreci başladı. Bu normalleşme süreci vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. Başta AVM’ler olmak üzere kahvehaneler açıldı. Esnaf bu durumdan memnun çünkü, aylarca dükkânı kapalı kalan esnaf vardı. Açılan dükkanlar sayesinde ve normalleşme sürecinde para kazanarak kapalı olarak geçirdiği dönemi amorti etmeliydi. Fakat bu normalleşme sürecinde, insanların pek de devam eden kurallara uyduğu söylenemez. Yüzünde maskesi olmayan, sosyal mesafesini korumayan birçok insan var sokakta.

TEDBİR AZALDIKÇA TEHDİT ARTIYOR 

Koronavirüsle mücadelede 7 Haziran verileri şunu gösterdi. 35 bin 335 test yapılırken, 914 yeni vaka tanısı konuldu. 23 kişi hayatını kaybetti, toplam can kaybı 4 bin 692’e yükseldi. 7 Haziran iyileşen 2 bin 647 kişiyle toplam iyileşen sayısı 137 bin 969 oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Filyasyon çalışmalarında ‘Geçmiş olsun’ ziyareti sebebiyle bir ilimizde 190 kişiye virüs bulaştığı tespit edildi. Bir diğer ilimizde, asker uğurlamasında 58 kişi virüsle enfekte oldu. Tedbir azaldıkça tehdit artıyor” dedi. 

 VİRÜS BİTMEDİ UNUTMAYIN!

Uzmanlardan gelen tedbir çağrıları normalleşme döneminde daha da artarak vatandaşlara uyarılarda bulunuyorlar. Eğer görüntüler devam ederse daha büyük tehlike çanları çalacak.

İkinci dalga vurduğunda ise, kötünün de kötüsünü yaşayacağız” diyerek her fırsatta uyarılarda bulunan uzmanlara kulak verilmeye devam edilmesi gerekiyor. Virüs bitmedi unutmayın!

MASKELİYİZ AMA MESAFESİZİZ

Alınan tedbirler çerçevesince ve bazı illerde maske takma zorunluluğu olan iller arasında bulunan Kütahya’da zorunluluk sebebiyle Sevgi yolu ve bazı caddelerde polis noktasından geçerken zorunlu olarak polisin uyarısına rağmen maske takıyoruz. Fakat polis kontrol noktasından sonra sevgi yolu içerisinde maskeye çok fazla önem vermeyen Kütahyalılar uyarılara rağmen de olsa maske takılıyor. Maske takmayı zorunlu da olsa takıyoruz fakat sosyal mesafeye dikkat etmiyoruz. Parklarda otururken ve caddelerde gezerken sosyal mesafe kuralları hiçe sayılıyor. Bu durumda olası bir ikinci dalgaya ve virüsün yayılma hızına da davetiye çıkarıyoruz.  

PAYLAŞ