ÜLKÜ OCAKLARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Kütahya Ülkü Ocakları’nın her yıl düzenleyerek Geleneksel hale getirdiği ödül Töreni sahiplerini buldu. Yılın En’leri başta olmak üzere birçok dalda verilen ödüller düzenlenen törenle sahiplerine önemli isimlerin katılımıyla teslim edildi.

Kütahya Ülkü Ocakları İl Başkanlığı’nın düzenlediği Tören’de Yılın Enleri ödülleri sahiplerini buldu. Bu yılın teması olan Hoca Ahmed Yesevi Akademisi Eğitim yılı dolayısıyla Ödül Törenine de Hoca Ahmed Yesevi Akademisi Ödül Töreni adı altında düzenlendi. Pandemi dolayısıyla tüm önlemlerin alındığı Tören’de sınırlı sayıda katılımcı katıldı. Hoca Ahmed Yesevi Akademisi ödül törenine Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Belediye Başkan Yardımcıları Salih Özden, Abdullah Damcı, Ömer Köse, Kütahya Ülkü Ocakları İl Başkanı Serdar Akkoç, Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Kadın Kolları Başkanı Hülya Öztürk, Belediye Kütahya Spor Kulüp Başkanı Cahit Özel, Türk Eğitim-Sen Başkanı Erdoğan Aktaş, Kamu-Sen Kütahya Şube Başkanı Kadir Bayram, Türk Sağlık-Sen Kütahya Şube Başkanı Hasan Gök, il ve ilçe Kütahya Ülkü Ocakları Teşkilatı ve davetliler katıldı.

HOCA AHMED YESEVİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Kütahya Ülkü Ocakları İl Başkanlığının düzenlediği ve her yıl geleneksel hale getirerek Ülkü Ocaklarına katkı sağlayan her bir bireyin gönlünü kazanan camia mensupları bu yıl da Hoca Ahmed Yesevi Akademisi ödül töreni ile bir araya geldiler. Gecede Birçok dalda hazırlanan ödüler sahiplerini buldu. Ödüller arasında Yılın Birimi Ödülü, Yılın İlçe Ocağı, Yılın Basın Ödülü, Yılın Medya Ödülü, Yılın Spor Ödülü, Yılın Vefa Ödülü kategorilerinde yerel kapsamda verilen yılın enleri ödülleri sahiplerini buldu.

SAĞDUYUNUN ŞAHMERANI KONUMUNDAYIZ

Kütahya Ülkü Ocakları İl Başkanı Serdar Akkoç Hoca Ahmed Yesevi Akademisi Ödül Töreninde davetlilere bir konuşma yaptı. İl Başkanı Akkoç konuşmasında şu ifadelere yer verdi. “Bugün burada Eğitimin konuşulduğu, bilimin konuşulduğu bir mecliste olmanın gururunu yaşıyorum. Ülkü Ocakları sancağını devralışımızın 6. Yılında ilk günkü aşkla, ilk günkü heyecanla, ilk günkü coşkuyla yine sizlerle birlikte mukaddes bir inşirahın Bismillahın’dayız. Bir eğitim yılını bitirip, bir eğitim yılına başlamanın heyecanındayız. Kütahya Ülkü Ocakları olarak, bugünün perspektifi ile ilimin beşiği, fikrin mürekkebi, ediplerin otağı, vefanın mihmanı, sağduyunun şahmeranı konumundayız” dedi.

ASRIN HIZIR REİSLERİNİ YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR

Akkoç “Kütahya Ülkü Ocakları, Kürşad’ımızdan, Tuğrul’umuzdan, Çağrı’mızdan, ne yiğitler çıkar bizim bağrımızdan düsturu ile eğitim harekâtı ile asrın hatiplerini, ediplerini ve yine Hızır harekatıyla asrın Hızır reislerini yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Kütahya Ülkü Ocakları, son bir yıllık çalışmaları itibarıyla ramazan sofrasına iftar olmuştur binlerce garibimizin, hacı nenelerimizin dualarında dimağ, dedelerin döşündeki gurur, balaların gözlerinde istikbal olmuştur. Umudu olmuştur kutlu bir kavgayı amentüsü belirlemiş ülkü erlerinin, ardı sıra ardımızdan gelenlerin dua, ömrünü taş medreseye yüklemiş ataların bağrındaki heyecan asrın taptukların, Yunus Emreler ’in heybesinde ki mektebe-yi devri şan olmuştur. Azerbaycan topraklarında işgal altında olan soydaşlarımızı İzmir’de kaybettiğimiz nice Can’ları ve Dünya genelinde yaşanan salgın sebebi ile aramızdan ayrılan Canlarımızı rahmetle anıyoruz. Eski güzel günlerimize sarılacağımız, bağırla saçağımız, kavuşacağımız, mesafesiz hasret gidereceğimiz günlere değin cenabı Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

BU ŞEHİR UYANACAK!

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Ülkü Ocakları İl Başkanlığı’nın düzenlediği Hoca Ahmed Yesevi Akademisi Ödül töreninde yaptığı konuşmada “böyle anlamlı bir gecede bizleri buluşturan Kütahya Ülkü Ocaklarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ben ocağımıza şöyle bakıyorum aziz Türk Milleti’nin güvencesi, Devletimizin bekası adına hayatını dahi hiçe sayabilecek kadar kendini adamış değerli genç kardeşlerim, arkanızı döndüğünde emin olarak sırtınızı dayayabileceğiniz güvenilir, sizi, Ülkesini, Devletini, Milletini hançerlemeyecek bir genç ordusu, Allah hepsinden razı olsun! Emeği geçenlerden bugüne kadar emeği geçip te aramızdan ayrılan tüm büyüklerimize Ülkü Ocakları mensubu kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kütahya Ülkü Ocakları’nın başarılı çalışmalarını hep birlikte izliyoruz. Pandemi sürecinde bile durmayan, dur durak bilmeyen bir başkanımız ve onun çok değerli bir kadrosu var. Kütahya’mız adına ciddi işler yapıyorlar. Bu şehir uyanacak! Bu şehir tarih yazacak. O tarihte inanıyorum ki, Ülkü Ocaklarımızın da imzası olacak. Bugüne kadar olduğu gibi, 6 yılda Vefa’nın örneğini burada görüyoruz. Bu dava ’ya hizmet etmiş kim varsa, onların adına tek tek her yıl bir eğitim programı düzenlemek ve bu programı aksatmadan yürütmek çok değerli kendi alanında bilim adamı olmuş uzmanları bulup Kütahyalı gençlerimizle buluşturmak önemli bir iş, ben başta başkanımızı ve tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

PAYLAŞ