ŞOFÖRLERE MÜJDELİ HABER

Okul servis araçlarında sensör ve araç içi kamera sistemi gibi önlemler için son tarihin ertelenmesinin ardından araç yaşı ile ilgili düzenleme de 2021 yılına kadar uzatıldı.

Kütahya Minibüsçüler Servis Araçları ve Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Kucak “pandemi döneminde yaşanan sıkıntılar ve servis şoförlerinin bu süreçte hiç para kazanmayarak bekleyişte olduğuna vurgu yaparak servis şoförlerimize bu süreçte sensör ve araç içi kamera sistemi gibi önlemler hayata geçirilmiş olsaydı mağdur olunacağının altını çizerek bu karar doğrultusunda hayata geçirilen uzatma taleplerimizin haklı görülmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

ŞOFÖRLERİMİZ MAĞDUR OLMUŞTU

Mart ayı itibari ile ve takip eden aylarda yaşanan kısıtlama ve yasaklardan dolayı servis şoförlerinin hiç iş yapılmadığının da göz önünde bulunarak okul servislerinde çalışan servis şoförlerimiz çok mağdur olmuştu. Devletimizin sunduğu imkanlardan hiçbir servis şoförümüzün de yararlanamaması ayrıca bizlerin kazançlarında günden güne erimeye sebebiyet vererek bu süreçte hiçbir servis şoförümüz para kazanamadı.

KONTAK ÇEVİRECEĞİMİZ GÜNÜ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ

Araçları kapı önünde bekleyerek her gün ilgili bakanlıklarımızı takip eden şoförlerimiz gelecek müjdeli habere kitlenerek kontak çevireceği günü dört gözle beklemeye başlamıştı. Aradan geçen zaman süresince hiçbir iş yapmayan ve sadece geçim kaynağı servis şoförlüğü olan üyelerimiz artık direksiyon başına geçeceği günü özlemle beklemektedirler.

SERVİSLERİMİZ OKUL ÖNLERİNDE OLACAK

Okulların ne zaman açılacağı noktasında henüz tam net karar verilmemesi ve bu süreçte Millî Eğitim Bakanlığının yaptığı açıklamalar sonucunda 21 Eylül’ü işaret etmeleri bizleri de kısmen sevindirmiş fakat tam kapasite çalışmamıza olanak sağlanamadığı için de bir o kadar üzmüştür. Bu süreçte tam kapasite çalışmamamız halinde ise yine giderlerimiz aynı kalarak daha az ücretlerle servislerimiz okul önlerinde olacak. Yaşanan bu sıkıntılı günlerin bir an önce giderilmesi için devletimiz ve biz şoför esnafı olarak ilimizde gerekli çalışmaları yaparak tüm servis ve Halk otobüsleri esnafımız üzerine düşen görevi layıkıyla tamamlamıştır.

SEVİNDİRİCİ BİR GELİŞME OLMUŞTUR

Kütahya Minibüsçüler Servis Araçları ve Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Kucak “Okul servis araçlarında sensör ve araç içi kamera sistemi gibi önlemler için son tarihin ertelenmesi bu pandemi ve ülkemizin içinde bulunduğu zor şartlar altında görevlerini en iyi yaparak halkımızın yanında olan şoför esnafımız açısından sevindirici bir gelişme olmuştur. Bu süreçte ekstra bir maliyet yükünü kaldıramayacak olan şoför esnamıza bu gelişme iyi gelecektir” dedi.

BİR YIL SÜREYLE ERTELENMİŞTİR

Kütahya Minibüsçüler Servis Araçları ve Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Kucak” Uzun zamandır esnafımızın beklediği yönetmelik değişikliği tüm esnafımıza hayırlı olsun. Başta İçişleri Bakanımız sn. Süleyman Soylu ve Diğer Bakanlarımıza tatbikî İçişleri Bakanı baş danışmanı Harun Akın başkanıma ve vekilimiz sayın Ramazan Can’a Genel Müdürlerimize ve Daire Başkanlarımıza Genel başkanımız ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Koltuk sensörü  üç nokta emniyet kemeri Nvr Kamera ve Mesleki yeterlilik Belgesi  Bir yıl süreyle ertelenmiştir” dedi.

PAYLAŞ