Rafa kaldırılmış bilgisayarlar yeniden hayat buluyor

Asya Bilgisayar İşletmesi sahibi Hüseyin Osangü, eski bilgisayarlarını değerlendirmek isteyen vatandaşların tamir işlerine gösterdiği talebinin arttığını söyledi.

“Al-sat yerini tamire bıraktı”

Kütahya’da bilgisayarcılık yapan Osangü, yeni bilgisayarların pahalı olması sebebiyle vatandaşların tamir işlerine yöneldiğini söyledi. https://www.kutahyaninsesi.com/ haber sitesinde yer alan habere göre eskiden ticaretten daha çok para kazandığını, şimdi ise artan tamir işleriyle birlikte bu durumun değiştiğini ifade eden Hüseyin Osangü, “Bilgisayar tamiri konusunda bir artış söz konusu. Biliyorsunuz ki elektronik eşyaların pek çoğu dolar bazında ilerlediği için sıfır bilgisayarlardaki fiyatlar buna bağlı olarak aşırı derecede artış göstermekte. Eskiden kullanılan çift çekirdekli işlemciler artık yeni nesillere adapte edilip, millet ucuz bilgisayar alabilsin diye düşük fiyatlardan satılmaya çalışılıyor. Ama insanlar bunu almak yerine elindeki eski nesil işlemcileri değerlendirmek ve yükseltmek amacıyla bilgisayarlarını tamire getiriyorlar. Aslında siz bir oyuncu bilgisayarı alabilirsiniz ama fiyatları çok yüksek olunca elinizdeki cihazı değerlendirmeye ve donanımını yükseltmeye uğraşıyorsunuz. Bilgisayar donanımını yükseltmek isteyen vatandaşların cihazlarına SSD ve ekstra RAM takıyoruz, arızalanan bütün parçaların da tamirini gerçekleştiriyoruz. Eskiden al-sat yaparak para kazanıyorduk şimdi tamirden daha çok kazanıyoruz” dedi.

“Tamir süreci birçok durumu etkiliyor”

Tamir sürecindeki gecikmeleri en aza indirmeye çalıştıklarını vurgulayan Hüseyin Osangü,  “Bizim tamir sürecimizin yavaşlamasındaki en büyük etken Türkiye’deki yedek parçaların kısıtlı olmasıdır. İhtiyacımız olan yedek parçaları bazen bulamayabiliyoruz, bu durumda yurt dışından parça temin ediyoruz. Sipariş ettiğimiz parçanın yurt dışından gelmesi 20 günü buluyor. Dolayısıyla bu da müşterinin mağduriyetini arttırıyor. Şimdi şöyle düşünelim, mesela bilgisayarını tamir ettirecek kişi bir öğrenci. İnternetten ödevini yapacak, eve gittiği zaman genel bir ihtiyacını karşılayacak, PDF dosyası açması gerekecek ve bunun gibi işleri olacak. Üniversiteye gidenlerin yüzde 99’u bilgisayar kullanıyor. Özellikle hukuk okuyanlar ve yazılım işleriyle uğraşanlar için bu durum çok büyük sıkıntı. Yani bu insanlar için tamir işi çok acele, işlerinin bir hafta sarkması demek puanlarına kadar etkileyebilir. Sadece bizim tamir sürecimize bakmamanız lazım, buradaki uzayan sürecin üniversitedeki öğrencinin notlarına kadar etki ettiğini düşünmek gerekiyor. Biz bu durumu bir bahane olarak görmüyor aksine bunu en aza indirecek çarelere başvuruyoruz. Bilgisayar tamirlerini en kısa zamanda yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Basılı ve dijital abonelikleriniz için: 0.274.333 43 36’yı arayabilir, [email protected] adresine mail atabilirsiniz.

PAYLAŞ