MHP’NİN TOYU TOY’LANDI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ilçe kongreleri yapılan Merkez ilçe kongresi ile tamamlandı. Kongrede tek aday olan mevcut merkez ilçe başkanı Ayhan Toy yeniden MHP Kütahya Merkez ilçe başkanlığına seçildi.

Ülkemizi etkisi altına alan ölümcül virüs COVİD-19 nedeniyle sağlık açısından geniş güvenlik önlemlerinin alındığı kongreye, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, MHP Kütahya İl Başkanı Ferhan Yıldırım, AK Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun, MHP Kadın Kolları Başkanı Hülya Öztürk, Milliyetçi Hareket Partili belde ve belediye başkanları ve partililer katıldı.

ERBAŞ DİVAN BAŞKANI

Divan Başkanlığını MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş’ın yaptığı kongrede tek aday olan mevcut MHP Kütahya Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy yeniden seçildi. Toy, MHP Genel Merkezi tarafından fesih edilen MHP Kütahya Merkez İlçe Başkanlığına atanmıştı.

AZ KATILIMLI YAPMAK ZORUNDA KALIYORUZ

Divan Başkanlığına seçilen Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Covid-19 virüsü nedeniyle kongrelerin az katılımla yapılması gerektiğine vurgu yaparak şu ifadelere yer verdi. Erbaş “Malum bütün Dünya’yı saran Korona Virüsü ülkemizi çok ciddi bir şekilde etkilemiştir. Biz ve bütün siyasi partilerde dernekler, sendikalar kongrelerini toplantılarını daha büyük ve daha güzel yerlerde yapmak yerine sınırlı sayıda az katılımlı yapmak zorunda kalıyoruz. Çünkü önce sağlık diyoruz. Normalde Merkez ilçe ve diğer ilçe kongrelerimiz bir düğün havasında daha geniş alanlarda daha büyük katılımla yapıyorduk. Ancak biraz önce bahsettiğim konudan dolayı böyle sınırlı bir ortamda yapıyoruz. İnşallah böyle bir ortamda yapılan son kongremiz olur ve bundan sonra ki gelecek kongrelerimizi bir toy havasında bir düğün havasında yaparız” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy Kongrede yaptığı konuşmada şunları söyledi.

AZERBAYCAN’IN YANINDAYIZ

Toy “Öncelikle kardeş ülkemiz Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin canımızla, kanımızla yanındayız. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleşen seçimi Ersin Tatar’ın kazanmasından dolayı mutluluğumuzu ifade etmek isteriz. Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli tarafından özel olarak görevlendirilen günlerce gece gündüz çalışan, seçim zaferinde büyük payı olan Milletvekilimiz Ahmet Erbaş’ı tebrik eder teşekkür ederim” dedi.

YENİ YÖNETİMİMİZİ OLUŞTURDUK

İl ve ilçe kongrelerimiz Türk İslam alemine hayırlı olsun. 10 Temmuz günü Genel Merkezimiz tarafından fesih edilen Merkez İlçe Teşkilatımız Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli ve Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Edip Semih Yalçın’ın takdir ve olurları ile 29 Temmuz’da kurulması amacıyla Başkanlığa şahsım atanmıştır. MHP’de siyaset yapma iradesi taşıyan genç ve ülkücü kadroların oluştuğu kardeşlerimizle bir araya gelip yeni yönetimimizi oluşturduk. Sizlerin de destek ve teveccühleri ile çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.

CUMHUR İTTİFAKINI GÜÇLENDİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

MHP Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy “Tamamlanacak olan il kongremiz sonrasında teşkilatlarımız ayağa kalkacak, Milletvekilimiz, teşkilatlarımızla uyum içerisinde Kütahya’ya hizmet amacıyla var gücümüzle çalışacağız. İnanıyoruz ki Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin sabahlara kadar Türkiye’yi düşündüğü bu dönemde bizlerin koltuklarda rahatça oturma lüksü asla yoktur. Bugün bu salonda partimiz güç kazanacak, liderimizin 2023 hedefleri doğrultusunca Cumhur İttifakını güçlendirmek için çalışacağız” dedi.

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık Kongrede yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi.

PARTİMİZ İÇİN ÇALIŞAN HERKESİ TEBRİK EDİYORUM

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık “3 yıl boyunca seçilecek yeni yönetimin hayırlı hizmetlerde bulunmasını diliyorum. Bu kongreler bir dönem içerisinde 2 yıl boyunca yapılacak olan siyasi mücadelenin neferlerinin seçildiği ve ülkemiz adına partimizin siyasetinin yapılacağı kadrosu seçiliyor. Partimizin bu günlere kadar gelmesinde bir nefer olarak MHP’nin bir oy fazla alabilmesi için çalışan herkesi tebrik ediyor Allah razı olsun diyorum” dedi.

KONGRELER BAYRAK YARIŞIDIR

Başarıyı elde etmenin mutluluğunu yaşamanın tadını rabbim bizlere nasip etti. Kongreler bayrak yarışıdır. Dün bu mekanlarda bu makamlarda hizmet eden kardeşlerim ne kadar kıymetli ile bugün seçilen kardeşlerimiz de kıymetli. Yorgunluklar, iş yoğunlukları yenilenmeyi gerektiriyor. Bunlar da Genel Başkanımızın takdirleri ile olur. Yaklaşık 4 aylık kısa sürede Merkez İlçe Başkanı olarak atanan Ayhan Toy başta olmak üzere ekibine teşekkür ediyorum.

TUZAKLARA KARŞI UYANIK OLUNUZ

Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya İl Başkanı Ferhan Yıldırım Merkez İlçe Kongresi’nde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin kongreye özel gönderdiği mesajı okudu.

Milliyetçi Hareket Partisi Dava ve Demokrasi Nöbetinde Fedakârca duruş gösteren cefakârca her kardeşime en iyi dileklerimi sunuyorum. Bugün tarihi bir görevi ifa için toplandınız. Türkiye’mizin hassasiyet yüklü bir döneminde sorumlu, şuurlu ve şahsiyetli mücadelenize yeni bir halka ekliyorsunuz. Biliniz ki, bütün gözler üzerinizdedir. Bütün dikkatler size çevrilmiştir. Tuzaklara karşı uyanık olunuz. Provokasyonlara karşı tetikte durunuz. Üzerinize oynanan kirli oyunlar bitmedi. Eksilmedi. Zaaf anınızı yumuşak karnınızı kollayan haiz saldırılar kesilmedi. Dinmedi. Milliyetçi Ülkücü Hareket’in varlığından rahatsızlık duyan iç ve dış mihrakların nifak seferberliği hiç bitmedi. Hiç de eksilmedi. Yarım asrı geçen, şerefli mazimizin tecrübe ve temkiniyle fikriyatımızı birikim ve ehlîsiyle geçmişi kalmıyor. Geleceği kucaklıyoruz. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, hiç kimseyi hor ve hakir görmeden davamızın hakkını milletimizin haysiyetini devletimizin bakir hukukunu aynı zamanda şühedamızın emanetlerini kararlılıkla savunup buna da devam ediyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi zor zamanların değil her zamanın güvencesidir. Türkiye’miz bugün yaygın bir salgına karşı direniş halindedir. Elbette Covid-19 hastalığından dolayı siyasal çalışmalarımız mahur ve malum kurallar içerisinde gerçekleşmektedir.

NE İSTİYORSAK TÜRK MİLLETİ İÇİNDİR

Ne istiyorsak Türk Milleti içindir. Neyi amaçlıyorsak Türklüğün ve Türkiye Cumhuriyeti’nin parlak istikbaline hazırlık ve hizmettir. Bir olacağız, beraber olacağız, gönülleri fethedeceğiz. Unutmayınız ki, hiç kimse vazgeçilmez değildir. Hiç kimse davadan daha büyük ve daha mühim olamayacaktır. İnancım o dur ki bugün kongreden çıkacak sonuç her ne olursa olsun kazanan davamızdır mesajına yer verdi.

YÖNETİM KURULUNDA ÖNEMLİ İSİMLER YER ALDI

Yeniden MHP Kütahya Merkez İlçe Başkanlığına seçilen Ayhan Toy’un yeni yönetim kurulunda önemli isimler yer aldı. İşte yeni yönetim kurulu; “Mehmet Neyaz, Serkan Ortanlar, Murat Ozal, Salih Yalınkılıç, Furkan Kazan, Sedat Dolgun, Halil Erdoğan, İsmail Çatal, Mehmet Dinler, İbrahim Gavlak, Vahit Babrak, Ahmet Barut, Ahmet Altınkaynak, Serkan Koldamca, Fatih Akçam, Çiğdem Kırcı, Yasin Başdaş, Reyhan Toker Atlı, Kübra Doğan, Nurullah Albayrak, Mehmet Ali Tekin, Naim Talu Aydemir”

PAYLAŞ