KÜTAHYA’YA BAYRAK ÇAĞRISI

Kütahya valisi Ali Çelik, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 97’nci yıl dönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajında Kütahyalılara ev ve iş yerlerini bayraklarla donatılıp kutlamanın en uygun şekilde yapılmasını istedi.

Kütahya Valisi Ali Çelik, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle mesaj yayımladı.

Vali Çelik; “Cumhuriyet; tarihten silinme, yok olma tehlikesiyle karşı karşıyayken “Bağımsızlık benim karakterimdir” diyerek tarih sahnesindeki hükmünü sürdüren devletimizin ve milletimizin en büyük kazanımıdır. Bağımsızlığını kazanma uğrunda yıllarca mücadele veren ve tüm yokluklara karşın bu haklı mücadeleden dünyaya örnek olacak olan bir zaferle çıkan milletimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bağımsız ve güçlü bir devlet olmayı başarmıştır. Bu başarının ardında milletimizin fedakârlığı, vatan sevgisi ve azmi vardır” ifadelerine yer verdiği mesajında şunları dile getirdi:

“Bugün bizlere düşen ise bütün imkânsızlıklar ve yokluklara rağmen türlü zorlukları aşarak kurulan Cumhuriyetimize sahip çıkmak ve ülkemizi uygarlık yarışında en üst sıralara taşımak olmalıdır. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıl dönümünü koronavirüs salgını sebebiyle pandemi koşullarına uygun katılımla kutlayacağız. Meydanlarımızdaki coşkumuzu, gururumuzu bu bayram evlerimize, balkonlarımıza taşıyalım. Her ev, her sokak bayram yeri olsun. Evlerimizi, iş yerlerimizi bayraklarla donatalım. Temennimiz; güç birliğiyle, her bir vatandaşımızın desteğiyle salgının üstesinden gelmek; coşkumuzu ve gururumuzu yine hep birlikte meydanlarda yaşamak. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluşu Savaşı’mızın kahramanlarını, bu vatan için canlarını feda ederek milletimizin gönlünde ölümsüzleşen şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor; milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

PAYLAŞ