BİZİM DEFTERİMİZDE “CUMHUR İTTİFAKI” YAZILI

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Altıntaş İlçe Kongresinde “İttifaktan Dolayı İfade Etmiyoruz” çıkışı ile kamuoyunda bazı çevrelerce sözlerinden dolayı tepki bulan Ak Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan’a cevap veren Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş “Bizim Defterimizde Cumhur İttifakı Yazılı” diyerek cevap verdi.

Geçtiğimiz günlerde Altıntaş Ak Parti İlçe Kongresinde bir konuşma yapan Ak Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan sözleri ile kamuoyundan tepki görmüştü. Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş Basın Mensupları ile yaptığı gündeme dair değerlendirme toplantısında Ak Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan’ın ilçe kongresinde yaptığı konuşma hatırlatılarak konu hakkındaki düşünceleri soruldu. Erbaş konu üzerine “Bizim Defterimizde Cumhur İttifakı Yazılı, başka bir şey yazılı değil!” cevabını verdi.

 “O TAŞ DEĞİL DE BU GÜLÜN DİKENİ CANIMI ACITTI”

Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş “bugün Cumhur İttifakı’nın yıkılmasını normal olarak CHP isteyebilir. Normaldir. HADEP isteyebilir. Normaldir. İYİ Parti isteyebilir. Normaldir. FETÖcüler isteyebilir. Normaldir. Türk’ün gücünden ve oyun kurucusu olmasından rahatsız olan dış güçler de isteyebilir. Bunları da anlayabilirim. Ama ben bunlarla sınırlı kalmasının gerektiğine inananlardanım. ENEL HAK dediği için taşlanarak recm edilerek öldürülen Hallac-ı Mansur’un bir sözü vardır. Hikayedir yani, o taş atmaya kıyamamışta bir gül atmış “o taş değil de bu gülün dikeni canımı acıttı” inşallah sayın vekilimizde bunu kast etmemiştir. Bunu söylememiştir. Ben şahsım adına üzülürüm! Gayret gösteren insanlar adına üzülürüm!” ifadelerini kullandı.  

CUMHURBAŞKANIMIZ İÇİN ORTAK ÇALIŞTIK

Milliyetçi, Hareket Partisi ile Ak Parti farklı partiler, ikimizin de ayrı plan ve programı var. İkimizin ayrı projeleri var. Ama, ortak bir noktamız var. Aynı ittifaktayız. Ve Cumhurbaşkanımız için ortak çalıştık. Yani şu an ki Devlet Sistemine geçmede ortak çalıştık. Ve biz şimdiden de Sayın Genel Başkanımız, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı olarak ta, MHP olarak ta, 2023’te ki Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan diye açıkladı.

MİLLETVEKİLİ AHMET TAN NE DEMİŞTİ

Ak Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan Altıntaş İlçe Kongresinde kürsüden yaptığı konuşmada şu ifadelere yer vermişti. Tan “ittifaktan dolayı birçok şeyi ifade edemediklerini açıklayarak “şimdi biz Kütahya nezdinde bazen Ak Parti dönemi geldi ne yapıldı? Ne edildi? Diye farklı farklı cümleler sarf ediliyor. Ama oturur kitabın başından sonuna kadar inanın yazdığımız defterleri okutturacağız. Onlara, ama bunun yeri ve zamanı da inşallah gelecek, Ak parti döneminde Kütahya çok hizmet aldı. Şu an da belki ifade etmiyoruz. İttifak meselesi yüzünden, ama önümüzdeki süreçte bunlarla alakalı satır satır Ak Parti’nin Kütahya’ya nakşettiği hizmetleri tek tek ifade edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

BİZİM DEFTERDE BUNLAR YAZILIYOR

Bizim bakış açımız bu, bizim defterde bunlar yazılıyor. Bizim defterimizde de kitabımızda da bunun dışında bir şey yazılmıyor. Bizde bunu tutuyoruz. Başka da bir şey tutmuyoruz. Liderimizin çizdiği çizgide, Cumhur İttifakı’na sadık bir şekilde yürümeye çalışıyoruz. Bizim defterde başka bir şey yok! Ama sayın vekille karşılaştığımızda da en azından bir sorarım. Belki de bunu kast etmemiştir. Onun da teyidini alırız dedi.

PAYLAŞ