Kütahya Adliyesinde Koronavirüs tedbirleri arttı

Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı koronavirüs tehdidi nedeniyle alınan tedbirler kapsamında tüm hizmet binaları genelinde dezenfekte işlemlerini artırdı.

Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı imkanlarıyla koranavirüse karşı Kütahya Adalet Sarayı ve Ek hizmet binaları, Kütahya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Kütahya Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne ait tüm birimler ile duruşma salonları da dahil olmak üzere adliye içerisi dezenfekte edildi.

 Türkiye’de ilk vakası tespit edilen koronavirüse yönelik alınan önlemler kapsamında Kütahya Adalet Sarayı’nda da dezenfekte çalışmaları başladı. Birçok  kişinin giriş-çıkış yaptığı belirtilen adliye hizmet binaları  ilaçlı suyla dezenfekte edildi.

Temizlik görevlileri özel ekipmanlar giyerek duruşma salonları, adliye koridorları, hakim ve savcı odaları da dahil olmak üzere adliyeyi olası virüslere karşı tedbir alarak temizledi. Ayrıca adliyelere vatandaşın ve personelin kullanması için el dezenfektanları yerleştirilirken binaların tümünde kolonya uygulamasına devam edilmektedir.

 “KORUNMA TEDBİRLERİNİ ARTTIRDIK”

 Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Evren Akbey “ Kütahya Adalet Sarayı ve ek binaları, Kütahya Cezaevi Müdürlüğü ve Denetimli Serbestlik Müdürlüklerine çok sayıda vatandaş ve avukat gelmektedir. Bu binalardaki insan yoğunluğuna bağlı olarak biz tedbir amaçlı bina girişlerinde, asansör hollerinde el dezenfektanı yerleştirdik.  Adliye girişlerinde vatandaşlarımıza virüse yönelik kolonya uygulamasına devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde hizmet alması için çalışmalar yaptık.

Aynı zamanda binanın genel dezenfektasyonu ile ilgili çalışma yapacak arkadaşlarımız var. Bu da günlük ve  haftalık periyodlarla sürdürmeyi düşünüyoruz. Bu konuda genel temizlik standartlarımızın yanı sıra temizlikle ilgili uygulama periyodunu da sıklaştırdık” dedi.

PAYLAŞ