KÖYDES TOPLANTISI YAPILDI

Susuz veya suyu yetersiz köy ve bağlılarının sağlıklı ve yeterli içme suyuna kavuşturulması, köy yollarının kaliteli ve standartlarının yükseltilmesi, küçük ölçekli sulama altyapısının geliştirilmesi ile köy atık su altyapısının iyileştirilmesi için uygulanmakta olan Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) Eylül Ayı Toplantısı, Kütahya Valisi Ali Çelik başkanlığında gerçekleştirildi.


Toplantıya; Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, ilçe kaymakamları, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak ile ilgili daire müdürleri katıldı.


Vali Ali Çelik, 234 projeden 91’inin tamamlandığını, yapımı süren 143 projenin 2020 yılı içerisinde tamamlanmasının planlandığını söyledi.


Kütahya’ya 2005 yılından bugüne dek toplam 217 milyon 276 bin 367 TL ödenek ayrıldığını ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, “Bu ödenekler ile bu güne kadar 178 km’si BSK sıcak asfalt,  bin 834 km. sathi olmak üzere 2 bin 12 km. yol asfaltlanmış, 560 bin 558 m2 kilit taşı döşendi. Ayrıca bin 115 adet içme suyu, 8 adet sulama tesisi ve 323 adet atık su projesi tamamlanarak köylerde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesi yükseltilmiştir” dedi.


Köy yollarında 25 projeden 16’sının tamamlandığını, 4’ünün devam ettiğini, 5 projenin sözleşme aşamasında olduğunu belirten Murat Koyak; 196 adet içme suyu projesinde 73 işin tamamlandığını, 122 işin devam ettiğini, bir işin ihale aşamasında olduğunu aktardı.


Atık su çalışmaları hakkında da bilgiler veren Koyak, 13 projeden 2’sinin tamamlandığını 11’inin tamamlanma aşamasında olduğunu kaydetti.


“KÖYLERİMİZDE SU SAATİNİ YAYGINLAŞTIRMALIYIZ”


Su kaynaklarının verimli ve kontrollü kullanımının sağlanabilmesi için köylerde su saatinin kullanımının artırılmasına yönelik çalışma yapılması talimatı veren Vali Ali Çelik, kaynakların sınırsız olmadığını, yağış azlığından kaynaklı kuraklık yaşanması durumunda herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması için önleyici bakış açısı geliştirilmesi gerektiğini söyledi. 


“SAHADA OLUN, İHTİYAÇLARI YERİNDE TESPİT EDİN”


İlçe kaymakamlarına ihtiyaçların yerinde tespiti için köy ziyaretlerinde bulunmaları ve yolların tamamının incelenerek eksiklerinin tespit edilmesi talimatını veren Vali Ali Çelik, “Şikâyetin gelmesini beklemeyin. Sahada olun, ihtiyaçları yerinde tespit edin. Yönetsel ve düzenleyici görevlere vaziyet edin” diye konuştu. 


Toplantı, görüş ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi. 

PAYLAŞ