Kütahya Belediyesi yeni aldığı araçları görücüye çıkarttı. Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık “Kütahya’nın öz malı olan araçlar Kütahyalı ’ya hizmet edecek” dedi. Belediyemiz 16 Milyon TL’ye çöpleri kiralama yöntemi ile topluyordu. Biz 2,5 katına yakın aracı 16 milyon TL’ye aldık diyerek hizmet budur dedi.
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık yeni araç tanıtımında Kütahya Belediyesine kazandırılan araçları tek tek saydı. Buna göre Kütahya Belediyesinin araç filosuna kazandırılan araçlar şöyle “ 1 adet çöp aracı 2 adet hidrolik sıkıştırmalı çöp toplama aracı, 6 adet yine hidrolik sıkıştırmalı çöp toplama aracı kapasitesi farklı, 6 adet yine hidrolik sıkıştırmalı çöp toplama aracı kapasitesi farklı, 1 adet mini çöp toplama aracı 1 adet konteyner yıkama aracı, 2 adet hidrolift, 2 adet arazöz 1 adet farklı kapasitede farklı bir arazöz, 2 adet çift kabinli damperli kamyon, 3 adet vakumlu yol süpürme aracı, 1 adet yol süpürme makinası, yine 1 adet farklı kapasitede yol süpürme aracı, 2 adet elektrikli yol süpürme makinası, 1 adette atık kağıt toplama aracı olmak üzere 26 aracı 31 araca yükselttik. Ayrıca 5 adet hizmet aracı Toyota marka olmak üzere 22 adette servis aracı olmak üzere toplamda 58 adet araca 16 Milyon 3400 TL para ödeyerek Kütahyalının malı yaptık” dedi.
GÜZEL HEMŞERİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık araç tanıtımında şu ifadeleri kullandı. Böyle bir günde hayırlı bir hizmet için bir araya geldik. Şehrimize şehrimizde yaşayan güzel hemşerilerimize hayırlı olsun. Bugün Kütahya’mızın öz malı olarak tanımladığımız ve en az 10 yıl boyunca Kütahya Belediyesinin kullanacağı çöp toplama, temizleme ve taşıma araçlarının tanıtım amacıyla buraya geldik. Yaklaşık 1 yıl öncesine gidersek yani geçen yıl bu zamanlara döndüğümüzde Kütahya’da şehrimizin en önemli sorunlarından birisi sizlerinde çok yakından bildiği gibi çöp toplamasında yaşanan sorunlardı.
KAVGALAR ÇOK BÜYÜMÜŞTÜ AFİŞLER ASILMIŞTI
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık “Yine o günü hatırlarsanız Kütahya’da hemşerilerimizin konuştuğu önemli sorunlardan birisi de gece saat 12’den sonra Kütahya otogarına inen vatandaşlarımızın evlerine gidecekleri toplu taşıma araçlarının olmamasıydı. Kavgalar çok büyümüştü afişler asılmıştı. Geldik ilk icraatımız olarak o sorunu ortadan kaldırdık. Kütahya Belediyesinin önemli görevlerinden birisi de vatandaşı 24 saat ulaşım hizmetlerinden mağdur etmeden taşımaktır dedik. Çözdük.
KÜTAHYA’NIN BÖYLE BİR SORUNU KALMADI
Arkasından çözümünü bekleyen en büyük sorun önümüzde çöp sorunuydu. Hatırlatmak isterim o tarihte Danıştay kararı ile fesih işlemi başlatılmak üzere şehrimizde daha önceden 29 yıllığına ihale edilmiş çöp temizleme ve toplama ve bertaraf sistemlerinin maalesef Danıştay kararı ile iptali gerekmiş ve fesih işleminin uygulanması bizim dönemimize nasip olmuştur. Aradan geçen 5-6 aylık sürede tarafları dinledik. Konuştuk çözüm amaçlı yeni yöntemler ortaya koyduk. Bugün geldiğimiz nokta da artık Kütahya’nın böyle bir sorunu kalmadı. 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri öncesinde katı atık birliği meclisi bir karar almıştı. Yeni dönemde belediyeler kendi çöplerini kendileri toplayacak ama toplama ve transfer merkezlerinden merkeze getirilmesi ve bertaraf katı atık birliği yapacaktı. Bu karar gereğince Kütahya Belediyesi de çöplerini kendisi toplayacak şekilde yeni uygulamalarını başlattı. 16 Eylül tarihi itibari ile Kütahya Belediyesi kendi işçileri ile kendi çöplerini temizlemeye ve kiralık araçlarla çöplerini toplamaya başladı.
16 MİLYON 400 BİN TL ÇÖPLERİNİ TOPLUYORDU
Şimdi bugüne kadar yapılmış olan kiralık araçlarla çöp toplama taşıma ve temizleme işinin Kütahya’ya maliyeti ile yeni durumdaki maliyeti özellikle rakamlarla sizlerle paylaşmak isterim. Bunun çok önemli bir dönüşüm olduğunu vurgulayarak. Halen Kütahya Belediyesi kendi mücavir alanı içerisindeki çöplerinin toplanması ve taşınması amacıyla 26 adet aracı kiralayarak bugüne kadar bu işlemini yürüte geldi. Bunların arasında 3 adet arazöz 3 adet vakumlu süpürge, 1 adet azure, 8 adet çöp kamyonu, 6 adet yine farklı kapasitede çöp kamyonu, 1 adet mini çöp toplama aracı, 2 adet vinçli çöp kamyonu, 2 adet te lifli tank aracı olmak üzere toplam 26 araca en son yaptığımız ihale ile ki bu ihale 2 yıl önce yapılan ihale rakamlarının altında gerçekleşmiş bir ihale rakamıdır. Bu araçların 3 aylık toplamına 4 milyon 100 bin TL kiralama ücreti ödüyor Kütahya Belediyesi, bunu bir yıllığa dönüştürürseniz. 16 Milyon 400 bin TL bugüne kadar uygulanan sistemle ki en düşük rakamı ile Kütahya Belediyesi çöplerini kiralama yöntemi, ile topluyordu.
2,5 KATINA YAKIN ARACI 16 MİLYON TL’YE ALDIK
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık “Şimdi bugün itibaren 1 adet çöp aracı 2 adet hidrolik sıkıştırmalı çöp toplama aracı, 6 adet yine hidrolik sıkıştırmalı çöp toplama aracı kapasitesi farklı, 6 adet yine hidrolik sıkıştırmalı çöp toplama aracı kapasitesi farklı, 1 adet mini çöp toplama aracı 1 adet konteyner yıkama aracı, 2 adet hidrolift, 2 adet arazöz 1 adet farklı kapasitede farklı bir arazöz, 2 adet çift kabinli damperli kamyon, 3 adet vakumlu yol süpürme aracı, 1 adet yol süpürme makinası, yine 1 adet farklı kapasitede yol süpürme aracı, 2 adet elektrikli yol süpürme makinası, 1 adette atık kağıt toplama aracı olmak üzere 26 aracı 31 araca yükselttik. Ayrıca 5 adet hizmet aracı Toyota marka olmak üzere 22 adette servis aracı olmak üzere toplamda 58 adet araca 16 Milyon 3400 TL para ödeyerek Kütahyalının malı yaptık. Yani en az 10 yıl süreyle kullanacağımız ve mevcut sayının 2,5 katına yakın aracı 16 Milyon TL’ye aldık. Bir yıllık kira parası olan 16 Milyon liranın yerine koyduk. Hizmet bu değerli hemşerilerim. Buradan özellikle seslenmek istiyorum. Kütahyalı hemşerilerimizin bize emanetine sonuna kadar sahip çıkacağız. Her şeye rağmen, her türlü aleyhte konuşanlara rağmen bu rakamları Kütahyalı hemşerilerimin bilmesini arzu ederim” dedi.