İHRACATA KÜTAHYA DAMGASI

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği ‘İhracatın Şampiyonları’ ödül töreninde Güral Porselen, Kütahya Porselen ve Keramika Seramik, ‘Porselen ve Seramik Sofra, Mutfak ve Seramik Süs Eşyası en fazla ihracat yapan ilk 5 firma arasında yerini aldı.

Seramik, çimento ve camın 2019 ihracat şampiyonları ödüllendirildi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, “İhracat ailesi, birçok pazarda ardı ardına gelen şoklar ve zorlu ticari atmosfere rağmen ‘dış ticaret fazlası veren Türkiye’ hedefine ulaşmak için önemli bir mücadele sergiliyor.

KÜTAHYA İLK 5’TE YERİNİ ALDI

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen ‘İhracatın Şampiyonları’ ödüllerine Kütahya adeta damgasını vurdu.

Porselen ve Seramik Sofra, Mutfak ve Seramik Süs Eşyası kategorisinde en fazla ihracat yapan ilk 5 firmanın başında Güral Porselen ve Kütahya Porselen ilk iki sırada yer alırken Keramika Seramik ilk 5 firma arasında yerini buldu.

Açılış konuşmalarını ardından 2019 yılında ihracatta üstün başarı gösteren 40 firma online olarak düzenlenen törenle açıklandı. İhracat şampiyonlarına ödülleri, video konferans yöntemiyle takdim edildi.

“PANDEMİ ŞARTLARINA RAĞMEN İHRACAT YÜKSELİŞE GEÇTİ”
ÇCSİB Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz de Türkiye ihracatına sağladıkları katkılar nedeniyle sektör ve firma temsilcilerine teşekkür etti. Çenesiz, yılın 9 ayında pandemi şartlarına rağmen ihracatın hızla toparlanmaya başladığını ve yükselişe geçtiğini söyledi.
Çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri sektörlerinin toplam ihracatının bu yılın 9 ayında yüzde 4 artarak 2,8 milyar dolara çıktığını belirten Çenesiz, şunları kaydetti:
“Sektörlerimiz, 2020 yılına yurt içi ve yurt dışı pazarlarda büyüme hedefi ile başladı. Ancak salgın, bu hedefleri değiştirmeye mecbur bıraktı. Sektör öncelikle krizden en az hasarla çıkmaya odaklandı. Ardından yeni normal olarak adlandırılan süreçte bölgenin en önemli ve kaliteli üreticisi olarak yeniden yapılanacak küresel tedarik zincirlerinden azami pay artışı sağlamayı hedefliyoruz. Bu yılın 9 aylık verilerine göre, çimento sektörü ihracatı yüzde 25 artarak 840 milyon dolar, cam sektörü toplam ihracatımız 620 milyon dolar, seramik sektörü toplamında ihracatımız ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1 artarak 925 milyon dolar oldu.”
“İHRACATTA BAŞARI KALİTE VE TASARIMLA İLE GELİYOR”
Erdem Çenesiz, çimento, cam, seramik ve toprak ürünlerinin, ihracatını 2019 yılında en çok artıran üçüncü sektör olduğunu vurgulayarak, “Bu noktada sektörlerimiz, 2019 yılında dünya ticaretinin daraldığı ve küresel korumacılığın hızla arttığı ortamda yüksek bir ihracat performansı göstermiş ve Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir ihracat artışı gerçekleştirmiştir” dedi.

Açılış konuşmalarını ardından 2019 yılında ihracatta üstün başarı gösteren 40 firma online olarak düzenlenen törenle açıklandı. İhracat şampiyonlarına ödülleri, video konferans yöntemiyle takdim edildi.

PAYLAŞ