HAYAT TEK TUŞLA KURTULACAK

Kütahya Valisi Ali Çelik, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Kütahya İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğünce kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) tanıtım stantlarını ziyaret etti. 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Kütahya İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

Cumhuriyet Caddesi (Sevgi Yolu) ile Atatürk Bulvarı’nda kurulan KADES tanıtım stantlarını ziyaret eden Vali Ali Çelik, ekiplerden bilgiler aldı. 

“TEK BİR DOKUNUŞ HAYAT KURTARACAK ”
Kadına karşı şiddetle mücadelede farkındalık oluşturmak ve KADES’in kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla kurulan stantlarda kadınların uygulama hakkında bilgilendirildiğini, tanıtıcı ve bilgilendirici broşürlerin dağıtıldığını belirten Vali Ali Çelik, “Kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla hazırlanan KADES uygulamasını her bir kadının telefonuna indirmesini arzu ediyoruz. Şiddet gören veya görme ihtimali olan kadınlar, tek bir dokunuşla kolluk kuvvetlerimize ulaşarak yardım alacak. Tek dokunuş hayat kurtaracak” dedi. 

Vali Ali Çelik’e Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırbaç ile İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç eşlik etti. 

PAYLAŞ