Eskiler Gerimi Dönüyor?

Evet! Bir atasözü vardır “Eskiye Rağbet Olsa, Bit Pazarına Nur Yağardı” diye. Tabi bu atasözü her alan için geçerli değil sanırım.

Herkes yeni şeyler ister, yeni her daim sevilir. Fakat siyasette bu tam ters olacağa benziyor. Son zamanlarda yaşananlara ve kulis çalışmalarına baktığımda sanki eskiler tekrar sahalara dönüyor. Ak Parti bunu il başkanı değişimi ile gerçekleştirdi. Milletvekilliği sona eren Sayın Erenler bir gecede gittiği Kütahya’dan bir gecede geri geldi.

Gerçi Ankara’da da siyasetin içinde olan Ceyda hanım artık siyaset hayatını tekrar Kütahya üzerinde yaparak hizmetine devam edecek.

Tabi Ceyda hanımla beraber partide eskiden görev alan isimlerinde mutlaka katkı ve desteği olacağını, hatta bazılarının tekrar aktif siyasete dönebileceğini bile düşünüyorum.

Ama bundan önce Ankara’da yapılacak olan Genel Merkez seçimi, kabine değişikliği gibi etkenleri bunun için önemli bir faktör olarak görüyorum.

KİNAY DÖNEBİLİR

Milletvekilliğinin dışında partisinden kopmayan ve çeşitli kurumlarda görev alan Hasan Fehmi Kinay bu isimlerden birisi olabilir. Nitekim 2024 yılında yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde bunu yapması beklenirken ve yapacağı düşünülürken o dönem görev yapan İl Başkanı Mustafa Önsay’ın söylemleri ile geriye çekilmişti. Bu seçimlerde nasıl bir hamle yapacağı ise merak konusu.

GAZEL BEKLEMEDE

Geçen dönem itibariyle Milletvekilliği sona eren ve TBMM eski Başkanı Mustafa Şentop’a yakın isimlerden olan İshak Gazel, geçen dönem kendisine teklif edilen Bakan Yardımcılığını kabul etmemiş ve kendisini beklemeye almıştı. Şentop’un kabinenin herhangi bir alanında görev alması ile tekrar siyasette söz sahibi olabilir. Şentop görev almasa bile genç olması ve siyaseti kavraması sebebiyle bu sefer görev alabilir.

A PARTİ ATILIM İÇİNDE

Yeni kurulan ve liderliğini Yavuz Ağaralioğlu’nun yapmış olduğu A Parti Kütahya’da oluşumu hızlı yaptı. Yapar yapmaz da Kütahya’nın kalbi tabir edilen eski İstanbul Otelin yerini kiraladığını öğrendim. Bu devasa binayı kiralayarak adeta Kütahya’nın kalbine oturdu. Tabi yapmış oldukları oluşumun içinde bulunan ve bu oluşuma henüz dahil olmayan bazı isimler ise sadece gözlemlemekle yetiniyor gibi görünseler de şimdiden çalışmalarına başlamışlar.

ZELİHA AKSAZ KÜTAHYA’YI AŞTI

Özgül Özer’in genel başkanlığa seçilmesi ile birlikte MYK üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev alan eski il başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz’ın Kütahya sınırlarını aştığını, kendisinin ilk fırsatta büyük şehirlerden birinden aday olacağını düşünüyorum. Seçimlere resmi olarak çok görünse de sayılı gün çabuk geçtiğinden Sayın Şahbaz’ın şimdiden çalışmalara başladığını duyuyorum.

Bence Büyükşehir kendisi için isabetli bir karar olur. Böylelikle Milletvekili sayısı 4’e düşen Kütahya’mın bir vekili daha olmuş olur. Bunu söylerken sakın CHP Kütahya’dan aday göstermeyecek yada seçimlerde Milletvekili çıkaramayacak gibi bir algı oluşmasın. Buna seçim zamanı halk karar verecek.

GEZGİN’DE KENDİNE YER EDİNEBİLİR

Yeniden Rafah Partisinden Osman Gezgin’de kendi yaşamını Ankara’da sürdürdüğü için siyasi çalışmalarına da orada devam ediyor. Oda Genel Başkan kontenjanını kullanarak kendisine Ankara’dan bir sıra bulabilir diye düşünüyorum. O da seçilirse vekil sayımız altı olur. Gözün aydın Kütahya…

Gelelim girişte yazdığımız “Eskiye Rağbet Olsa, Bit Pazarına Nur Yağardı” atasözüne. Bu atasözü geçmiş dönemde yaşanan seçimlerde de yazılmış ve eskiler aday olarak gösterilmişti. O nedenle mevcut vekillerin performansı, ikili ilişkileri, yapmış oldukları pr çalışmalarını bekleyip göreceğiz.

Bu arada yazmadan geçemeyeceğim Ankara’da görev yapan bir üst düzey isimde kendisine gelecek olan teklifi bekliyor. Ama bu teklifi yaparsa da Genel Başkan yapacak bunuda yazmış olayım. Adı nederseniz söylemem siyaset hemen yıpratıyor.

PAYLAŞ