Ceyhun: Yoğun bakım sıkıntımız yok

Ak Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun gazetemize yaptığı değerlendirmede Kütahya’daki koronavirüse alakalı son durumu ve hastanelerdeki yatak sayıları hakkında bilgiler verdi.

Ak Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun gazetemize yaptığı özel değerlendirmede ilimizdeki vaka sayısında Türkiye’de son sıralarda olduğunu ve hastanelerdeki yoğun bakım yatak sayılarını açıkladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da istifasını da değerlendiren Ceyhun samimi açıklamalarda bulunarak Kütahyalı vatandaşların biraz daha sabrederek evlerinde kalmalarını rica etti.

BU ŞAKAYA ALINACAK BİR ŞEY DEĞİL

Ak Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun “Koronavirüs tehdidi halen Ülkemizde ve Dünya’da artarak devam ediyor. İnşallah bu illetten başta ülkemiz ve tüm Dünya olarak kurtuluruz. Kütahya’da şükürler olsun ki vaka sayısında en sonlardayız. Şu an itibari ile de Kütahya’da genel itibari ile söylüyorum. İnsanlar bu tedbirlere uymaya çalışıyorlar. Bu yönden memnunuz. Yaz günlerinin kendisini göstermesi ile birlikte bir gevşeklik hissettiğimizi söylemek istiyorum. Bununla ilgili vatandaşlarımızı tekrar uyarmak istiyorum. Gerçekten bu şakaya alınacak bir şey değil, tüm Dünya’da ve gelişmiş ülkelerde kim derdi ki, İngiltere, ABD, İtalya bu kadar sıkıntıya girebilecek. Gerçekten zor durumda kalacak. Ama maalesef bu kadar gelişmiş ülke bu kadar zor durumda kaldığına göre bu çok ciddi bir olay, o yüzden de vatandaşlarımızdan rica ediyorum. Etrafıma baktığım zaman genel de uyulmakla birlikte bazı kesim ne maske takıyor. Ne de gerçekten aradaki sosyal mesafeyi koruyorlar. Bu anlamda Kütahya’yı tehlikeden korumak istiyorsak mutlaka buna dikkat etmemiz lazım! Yerelde kendi vaka sayımızı azaltırsak tüm Türkiye’deki vaka oranı ve ölüm oranı da düşük olacaktır” dedi.

2 GÜN ÖNCE KARANTİNA KALDIRILDI

Ak Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun “Simav Yeşildere köyü bundan yaklaşık 18 gün önce karantinaya alınmıştı. Karantina süresini doldurdu. 2 gün önce karantina kaldırıldı. Bunlar devam ederken bir köyümüz daha karantinaya alındı. Kütahya’ya bağlı Dumlupınar’ın yüğlük köyü de karantina altına alındı. Sadece bir tane taşıyıcının orada çok sayıda insana bulaştırması maalesef tüm köyün karantina altına alınmasına sebebiyet verdi” dedi.

BİR KİŞİ DEYİP GEÇMEMELİYİZ

Şu an itibari ile Kütahya’da başka herhangi bir karantina alınmış bölge yok. Ama bu demek değildir ki olmayacak çünkü köylerdeki durumda sadece bir kişinin hatalı davranışı, bir kişinin tedbirlere uymaması, bir kişinin sosyal mesafeyi korumaması üzerine gerçekleşti. Bir kişi yüzünden Yeşildere köyü 860 nüfuslu bir köy gerçekten çok büyük nüfus ve bu köyü 14 gün boyunca sıkıntıya soktu. O yüzden de çok dikkatli olmalıyız. Bir kişi deyip geçmemeliyiz.

217 YOĞUN BAKIM YATAK KAPASİTEMİZ VAR

Hükümetimizin yaptığı sağlıkta büyük atılımla sadece merkezde değil ilçelerimiz de olmak üzere çok ciddi bir yatak sayısına sahibiz. 217 yoğun bakım yatak kapasitemiz var. Kütahya için söylüyorum. O yüzden korkulacak bir şey yok! Kütahya olarak şu an ki vaka sayımızı ve şu anda ki yoğun bakım sayımızı eğer korursak tedbirlere elimizden geldiğince dikkat edersek bu yatak sayısı bize yeter hatta eğer ihtiyaç olursa da komşu illerden hasta alabiliriz. Dolayısıyla kapasite açısından herhangi bir sıkıntımız yok. Her kes müsterih olsun.

ŞU AN BİN AİLEYE ULAŞILMIŞ DURUMDA

Ak Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun “Devletimizin kontrolünde bir yardım kampanyası yürüyor. Biz bunu çok önemsiyoruz. Çünkü bu işlerde ciddiyet esastır. Yapılan yardımların mükerrer olmaması en azından bir sistematiğin olması açısından devlet eliyle yürümesi bizim en başından beri istediğimizdi bunu da başardığımıza inanıyorum. Vefa yardımlaşma grubu itibari ile şu an bin aileye ulaşılmış durumda bu rakam çok önemli bir rakam ama bunun haricinde sivil toplumun bireysel yardımları da oluyor. Yine bazı şahıslarımızın duyuyor ve takdir ediyoruz. Bunlarda gelip belli sivil toplum kuruluşlarına bağışlar yaparak kendileri de bu sürece katkıda bulunuyorlar. Milletimizin o yardım sever ruhu şu an kendisini çok fazla hissettiriyor. Bazıları bunu çarpıtmak isteseler de muhtaçlık durumu oluşuyormuş gibi bir duruma düşürmek isteseler de böyle bir durum söz konusu değildir. Ak Parti teşkilatları olarak da biz vatandaşlarımıza gerek telefonla gerekse bizzat ziyaretler noktasında ulaşarak bu muhtaçlık durumlarını ortadan kaldırıyoruz. Her zaman halkımızın yanındayız onların tüm ihtiyaçlarını giderme noktasın da da varlığımız sürdüreceğiz” dedi

BİZİM TEŞKİLATIMIZDA ASLA DANIŞIKLI DÖVÜŞ OLMAZ

Ak Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun istifasında bazı çevrelerce danışıklı dövüş şeklinde ki yorumlara kesinlikle katılmıyorum. Bizim teşkilatımızda asla danışıklı dövüş olmaz. Yıllardır bu teşkilatın içerisindeyiz. Hiçbir zamanda böyle bir şey olmamıştır. Bu gerçekten samimi niyetle ortaya çıkan bir durumdur. Şu son büyük şehirlerde yaşanan sokağa çıkma yasağı ile ilgili maalesef kimsenin öngöremediği ciddi korkularla kendini sokağa atmış olanlar olabilir. Galyana getirmek için kendini sokağa atmış olanlar da olabilir. Bunları ayırmak çok zor. Ama her ne olursa olsun insanlar çıktılar sokağa açık söylemek gerekirse iki günlük bir sokağa çıkma yasağında olmaması gereken tablolar yaşandı. Ne yapılmalı diye kendi kendime düşündüğüm zaman bunun hiçbir yöntemi yok. Biraz erken açıklamaya kalksanız insanlar İstanbul ya da büyükşehirleri terketme yoluna girmeye kalkarlar. Dokuzdan önce açıklasanız marketler dokuzda kapanma kararı var. İnsanlar daha fazla bir yığılma yapacaklardı. Aslında söylenen zaman ideal bir zaman ama maalesef oradaki insanların o toplu hareketine çok ilginçtir. Tüm şehirlerdeki bir organize bir hareketmiş gibi düşünülüyor ama ben buna inanmıyorum. Bir anda sokağa atmasına kimse anlam veremedi. Açıkçası bu öngörülebilir bir şey de değildi. Burada tahminlerime göre sayın Süleyman Soylu bu yapılan eleştiriler sonrasında çok rahatsız olmuş olabilir. Tamamen insani şekli ile kendisinin üzerine bir sorumluluk düştüğünü hissederek ve düşünerek açıklamasında da kendisi öyle belirtiyor. Böyle bir yola gitti. Yoksa ben öyle bir danışıklı dövüş şeklinde olduğunu kesinlikle düşünmüyorum” dedi.

PAYLAŞ