Çalışmalara yakın takip

Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya’nın Domaniç ilçesinde devam eden yatırımları yerinde inceledi. 

Vali Çelik ilk olarak Köylere Hizmet Götürme Birliği 2020 yılı yatırım programında yer alan ve çalışmaların başlatıldığı Koca Yayla Mesire Alanında incelemelerde bulundu. 

Çalışmalar hakkında Vali Çelik’e bilgiler veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, mesire alanına kır lokantası, kır kahvesi, piknik alanları, yürüyüş yolu ile oyun alanları oluşturulacağını söyledi. 

Ilıcaksu (Sarı Kız) Mesire Yeri ile Topuk Yaylası Tabiat Parkı’nı da inceleyen Vali Çelik, planlanan proje ve yürütülen çalışmalar hakkında Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk’ten bilgiler aldı. 

Tarihi değerleri ve doğal güzellikleriyle adından söz ettiren Domaniç’in önemli bir değer olduğunu belirten Vali Çelik, ilçenin turizme kazandırılması için elinden gelen desteği vereceğini söyledi. 

KAYMAKAMI POÇANOĞLU’NA ZİYARET ETTİ

Kütahya Valisi Ali Çelik, ilçeleri tanımak amacıyla gerçekleştirdiği ziyaretlerine Domaniç ile devam etti. 
Vali Çelik, Domaniç Kaymakamı Ahmet Salih Poçanoğlu, ilçe protokol üyeleri ile birim müdürleri tarafından karşılandı. 
Karşılamanın ardından Poçanoğlu’nun makamına geçen Vali Çelik; ilçenin genel durumu, yürütülen projeler, ilçenin ekonomik ve sosyal yapısı hakkında geniş kapsamlı bilgiler aldı. 

BAŞKAN ERTÜRK’E ZİYARET
Kütahya Valisi Ali Çelik, Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk’e iadeiziyarette bulundu. 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ertürk; ilçede tamamlanan, devam eden ve planlanan çalışmalar hakkında Vali Çelik’e bilgiler verdi.
Vali Çelik belediye ziyaretinin ardından Sultan Alaaddin Camisi’nde incelemelerde bulunarak bilgiler aldı. 

ŞEHİT AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Kütahya Valisi Ali Çelik, 1978 yılında şehit olan Piyade Er Turan Turan’ın Kütahya’nın Domaniç ilçesi Domur Köyü’nde yaşayan ailesini ziyaret etti. 

Şehidin 82 yaşındaki annesi Ayşe Turan ile eşi Nezaket Turan’la bir araya gelen Vali Çelik, her fırsatta şehit yakınlarını ziyaret etmeye çalıştığını belirterek, “Bizler aileyiz. Her zaman şehit ailelerimizin yanındayız” dedi.

Köy sakinlerinin taleplerini de dinleyen Vali Çelik, Domur Köyü ile Çakıl Köy arasında bulunan 2 km. yolun bir an önce tamamlanarak vatandaşın hizmetine sunulması için talimat verdi.

MIZIK ÇAMI’NI İNCELEDİ

Kütahya Valisi Ali Çelik, Domaniç ilçesine bağlı Domur Köyünü ziyaret edip Mızık Çamı’nı inceledi. 
Vali Çelik, Hayme Ana’nın Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’yi bebekken salıncak kurup salladığı rivayet edilen ve Mızık Çamı diye bilinen 743 yaşındaki anıt ağacı inceleyerek bilgiler aldı. 
Mızık Çamı hakkında Vali Çelik’e bilgiler veren Domaniç Kaymakamı Ahmet Salih Poçanoğlu, 11 metre boyundaki karaçam cinsi çamın çevresinin 4, 70 metre olduğunu ve Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 1988 yılında anıt ağaç olarak tescillendiğini söyledi. 

HAYME ANA’YA ZİYARET

Kütahya Valisi Ali Çelik, bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere gittiği Domaniç’te Hayme Ana Türbesi’ni ziyaret etti.

Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin babaannesi, Ertuğrul Gazi’nin annesi, “Devlet Ana” diye anılan “Hayme Ana”yı kabri başında ziyaret eden Vali Çelik, türbe hakkında bilgiler aldı. 

Vali Çelik, “Osmanlı İmparatorluğuna can veren, Türk tarihinde adına türbe yaptırılan ilk kadın olan Hayme Ana’mızın kabrini ziyaret edip dua ettik. Rabbim, Devletimizi daim eylesin ve kuruluşun ve kurtuluşun şehri ecdadımızın mirası Kütahya’mıza, milletimize layık olmayı nasip etsin” dedi.

Hayme Ana Müzesi’ni de gezen Vali Çelik her yıl Eylül ayının ilk haftası Hayme Ana’yı Anma ve Göç Şenlikleri’nin yapıldığı tören alanını da inceleyerek bilgiler aldı.

PAYLAŞ