PSİKOLOJİK SONUÇLAR DOĞURABİLİR

TKİ Tavşanlı Linyit Spor Teknik Direktörü Sertaç Gezer, Bölgesel Amatör Liglerin Ekim ayı sonuna kadar iptal edilmesini eleştirdi. Teknik Direktör Gezer alınan kararın ciddi sonuçları olacağının altını çizerken; ‘ bu karar ciddi psikolojik sonuçlar doğurabilir’ dedi ve sözlerine şunları ekledi;

Amatör Camiası Ekmeğinden Oluyor

“TKİ Tavşanlı Linyit Spor Teknik Direktörü Sertaç Gezer; “ Türkiye Futbol Federasyonu tarafından alınmış olan amatör liglerin Ekim ayının sonuna kadar ertelenmesi kararı tüm amatör spor camiasını ekmeğinden etmek demektir. Amatör sporcuları, teknik kadroları ve kulüp personellerini direkt olarak olumsuz etkilemiştir. Bu karar ilerleyen dönemlerde amatör futbol camiasında görev alan kişilerde ciddi psikolojik problemler yaratacaktır. Bölgesel Amatör Liglerdeki adaletsizlik pandemi süreci ile bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır.”

BAL LİGİ 4. LİG OLMALI

“ Bölgesel Amatör Ligdeki futbolcu ve teknik kadro personeli ile yapılan sözleşmeler profesyonel liglerde olduğu gibi geçerliliğini sürdürmeli. Kulüplerin sporcuların ve de teknik kadro personellerinin haklarının korunması gerektiğini düşünüyorum. En basit şekli ile Bölgesel Amatör ligler profesyonel ligler kapsamına alınabilir ve 4. Lig kapsamı ile yeni bir oluşturularak bu camiada koruma altına alınabilir.”

MAÇLAR NEDEN OYNATIL MIYOR?

TKİ Tavşanlı Linyit Spor Teknik Direktörü Sertaç Gezer; “Türkiye Futbol Federasyonu tarafından alınan erteleme kararını anlayamıyorum. Federasyon gerekli önlemleri alarak maçların oynanmasını sağlayacak kapasitede. Bu imkanlara sahipken neden maçların oynatılmaması gerektiğine dair alınan kararın maksatlı olduğunu ve müsabakaların oynatılmasından kaçtıklarını düşünüyorum. Erteleme kararından bir an önce vazgeçilerek Bölgesel Amatör Liglerin planlamasının yapılarak kısa sürede başlatılmasının ülke futbolu için en doru karar olacağı kanısındayım” dedi.

PAYLAŞ