60 HASTAMIZ YOĞUN BAKIMDA

Kütahya Valisi Ali Çelik

60 HASTAMIZ YOĞUN BAKIMDA

Kütahya Valisi Ali Çelik yapılan bir araştırma sonucunda Kütahya’nın uyuşturucu kullanımı konusunda, Türkiye’de en risksiz ikinci il olduğunu kaydetti” ayrıca Kütahya’daki korona yoğun bakım sayısını da açıklayan Vali Çelik “Şu anda 60 hastamız yoğun bakımda” dedi.

Türk Haber TV’de yayınlanan Haftanın Manşeti programında Eray Özden Akça’nın konuğu olan Kütahya Valisi Ali Çelik, il güvenliği ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Kütahya’nın durumu hakkında bilgiler verdi. Vali Ali Çelik, yapılan bir araştırma sonucunda Kütahya’nın uyuşturucu kullanımı konusunda, Türkiye’de en risksiz ikinci il olduğunu kaydetti.

KOLLUK KUVVETLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Vali Çelik, “Güvenlik güçlerimizin gayretli çalışmaları sonucunda Kütahya diğer illere göre güvenlik bakımından gayet iyi durumdadır. Haftalık, aylık ve yıllık olarak, saatler süren düzenli toplantılar yapıyoruz. Kolluk kuvvetlerimize teşekkür ediyorum. Gayet güzel bir çalışma yapıyorlar” diye konuştu.

DURUM DEĞİŞTİ

2020 yılında asayiş olaylarındaki düşüşe de dikkat çeken Kütahya Valisi Ali Çelik, sosyal medya ve diğer iletişim araçları sayesinde tüm olaylardaki algının değiştiğinin altını çizdi. Vali Çelik, “Belki daha önce bazı konuları anında duymuyor ya da görmüyorduk. Ancak şimdi durum değişti” ifadelerini kullandı.

60 HASTAMIZ YOĞUN BAKIMDA

Kütahya’daki korona yoğun bakım sayısını açıklayan Vali Çelik “Şu anda 60 hastamız yoğun bakımda. Ancak bu rakam 20’lere kadar düşüş gösterebiliyor” dedi. Vali Ali Çelik, şu anda Kütahya’nın yoğun bakım ünitesi olarak kullanılabilecek yatak kapasitesinin 270 olduğunu söyledi.

YATAK KAPASİTEMİZ 270

Kütahya Valisi Ali Çelik “Bizim şu anda yoğun bakım ünitesi olarak kullanılabilecek yatak kapasitemiz 270. Ayrıca depolarımızda 300’e yakın solunum cihazımız bulunuyor. Bunlar kış şartları düşünülerek yedek olarak elde tutuluyor. İnşallah bunlara ihtiyaç kalmasın. Şu anda yoğun bakımlarımız, haziran ayına göre nispeten daha yoğun. 60 yoğun bakım yatağımızda takip ettiğimiz hastamız var. Bu sayı bazen eksiliyor. Çünkü tedavi sürecinde iyileşenler servise alınıyor.

10 GÜNDE SADECE 7 KİŞİ KARANTİNA KURALINI İHLAL ETTİ

Yeni hastalar gelince yoğun bakım ihtiyaçları ortaya çıkarsa onlar alınıyor. Yani, bir sayının sürekliliğinden bahsetmek mümkün değil.” Koronavirüs vakası olarak pozitif tespit edildiği halde evinde karantinada olan vatandaşların bulunduğunu da kaydeden Kütahya Valisi Ali Çelik, “10 günde sadece 7 kişi karantina kuralını ihlal etti. Kütahya bu anlamda kurallara uyan bir il konumunda” diye konuştu. 

TAZİYELERE GİTMEYELİM

Cenazelerimiz bizim için özel anlar, acımızın paylaşıldığı hepimizin dostlarımızın, sevdiklerimizin zor günümüzde yanımızda olmasını isteriz. Buda onların yanımıza gelmesi daha büyük acılara neden olacaksa ortadaki acıdan daha büyük acılara neden olacaksa kimse istemez zaten dolayısıyla bunların kurallarını belirledik zaten, cenaze defin işlemlerinin ne şekilde olacağını belirledik. Basitçe düşündüğümüzde cenazemizi defnederken herkes birer toprak atmak isterken elden ele bir kürek dolaşırken, yaklaşık aynı kürekten 12 kişinin virüs kaptığını düşünün! Bir çok tedbiri aslında kendimiz alabiliriz. Cenazelerimizde kolluk görevlilerimiz eşlik ediyor. Vatandaşlarımıza din görevlilerimiz hatırlatmalarda bulunuyor. Taziyelere lütfen gitmeyelim! Evdeki misafirliklere bir ara verelim! Kış aylarının yaklaşılması ile birlikte artan vakaları düşünerek ve bu vaka sayılarında artışı önlemek için tedbir alalım! Ben bütün Kütahyalılardan, bizi dinleyenlerden, dinleyenlerin dinlemeyenlere anlatmasıyla, bir kampanya konusunda destek istiyorum. Ne oluşunuz bir 15 gün, bir 20 gün misafirlikleri erteleyelim! Akşamları kendi evimizde kendi ailemizle kalalım, sosyal teması mümkün olduğunca azaltalım. Çünkü yaklaşan kış şartlarıyla beraber ilave ortaya çıkacak grip enfeksiyonları, soğuk algınlıkları gibi hem solunum sistemimizi zorlayıcı ilave rahatsızlıklar bu korona için bizim risk tehdit değerlendirmemizi büyütüyor. Onun için ne kadar az vaka sayıları ile kış ayına girersek elimiz o kadar güçlü olur.

PAYLAŞ