4500 ÖĞRENCİYE ÇEVRE EĞİTİMİ VERİLDİ

Kütahya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Çatladan

4500 ÖĞRENCİYE ÇEVRE EĞİTİMİ VERİLDİ

Kütahya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Çatladan’ın  5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada; üzerimize düşen yükümlülükler kapsamında 4500 öğrencimize çevre eğitimleri verilmiştir dedi.

Doğal Çevrenin korunması amacı ile 1972 yılında İsveç’in Stockholm kentinde toplanan, Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında; 5 Haziran gününün Dünya Çevre Günü olması kararlaştırılmıştır. Her yıl Birleşmiş Milletlere üye ülkelerde 5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak kutlanmaktadır.

EN BÜYÜK PROJEMİZ “SIFIR ATIK PROJESİ”DİR.

Sürdürülebilir kalkınma, insan ile doğa arasında denge kurarak doğal kaynakları tüketmeden, gelecek nesillerin ihtiyaçlarının karşılanmasına ve kalkınmasına imkân verecek şekilde bugünün ve geleceğin yaşamını ve kalkınmasını programlama anlamını taşımaktadır. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için çevre dostu teknolojinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması sürdürülebilirliğin ön koşullarından biridir Mevcut çevre sorunlarının çözümü için resmi otoritelerin gerekli tedbirleri almasının yanı sıra, bütün herkesin çevre konusunda bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve olumlu tüketim alışkanlıklarının kazandırılması gerekmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak “Sıfır Atık Projesi”nden iklim değişikliğine, millet bahçelerimizden kentsel dönüşüme, konut projelerimizden alt yapı, kentsel dönüşüm ve çevre çalışmalarımıza kadar tüm  projelerimizi çevreye ve doğaya saygılı olma ön koşulu ile yürütüyoruz. Bu doğrultuda çevre konusunda duyarlılık oluşturacağına inandığımız en büyük projemiz “Sıfır Atık Projesi”dir.

9 BİN TON ATIK EKONOMİYE KAZANDIRILMIŞTIR

İl Müdürlüğümüz olarak Sıfır Atık Projesine dair öncelikle İlimizde tüm Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Özel Sanayi Sektörlerinin üst düzey yetkililerine İl Müdürlüğümüz tarafından Sıfır Atık Projesine dair bilgilendirme ve uygulanmasına yönelik sunumlar eğitimler verilmiş akabinde bu kuruluşlarda görev yapan 13 bin personele Sıfır Atık Projesinin önemi, kazanımları ve uygulanması konusunda eğitimler ve sunumlar gerçekleştirilmiştir. Bu süreç neticesinde tekrar tüm Kamu Kurum ve Kuruluşları ile birlikte büyük sanayi tesisleri birebir ziyaret edilerek Sıfır Atık Bilgi Sistemi kullanımına dair gerekli eğitimler verilerek İlimizde bulunan  28 Belediye, Kütahya Valiliğimiz, tüm İlçe Kaymakamlıklarımız ile 38 İl Müdürlüğü ve İl Müdürlüğüne bağlı özel kuruluşlarda dahil olmak üzere toplam 689 kurum ve kuruluşlar sisteme dahil edilerek bugüne kadar toplam 9 bin ton değerlendirilebilir atık geri dönüşüm tesislerine gönderilmek suretiyle ekonomiye kazandırılmıştır.

4500 ÖĞRENCİMİZE EĞİTİMLER VERİLMİŞTİR

 İl Müdürlüğümüz personellerince, Milli Eğitim İl Müdürlüğümüze bağlı okul öncesi kreş, ana okulları, ilk ve orta öğretim okullarında ayrıca Dumlupınar üniversitemizde sıfır atık projesinin önemi anlamı ve üzerimize düşen yükümlülükler kapsamında 4500 öğrencimize eğitimler verilmiştir. Sıfır Atık Projesi ile ilimizde; mavi bir gökyüzü, yemyeşil tabiatı ile insanlığa örnek teşkil edecek “yaşanabilir çevre ve şehirlere” sahip olmak için özel sektör ve kamu kuruluşlarımızla birlikte büyük bir özveri ile çalışmalara devam edilecektir. Bu vesileyle 5 Haziran  Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, çevremiz ve dünyamız adına hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

PAYLAŞ