2021 BÜTÇESİ 25 MİLYON TL

Emet Belediyesinin 2021 yılı tahmini bütçesi 25 Milyon TL olarak meclisten onaylandı.

Emet ilçesinde  Aralık ayı toplantısını gerçekleştiren Emet belediye meclisi yeni bütçeyi de onayladı. 2020 bütçesi 22 milyon TL olan Emet belediyesinin 2021 tahmini bütçesi 25 milyon TL olarak onaylandı.

Belediye meclisi Belediye başkanı Hüseyin Doğan başkanlığında Aralık ayı meclis toplantısını gerçekleştirirken  gündemdeki konuları karar bağladı.

2020 yılı tahmini bütçesi 22 milyon TL olan  belediyenin 2021 tahmini bütçesi 25 milyon TL olarak onaylanırken, bu bütçenin 6 milyon 300 bin TL personel gideri olarak ayrılıyor. Meclis Aralık  toplantısında önemli kararlarda alındı.

SÖZLEŞMESİ SONA EREN KİRACIYA ZAM YOK

Termal otel ile birlikte 45 kiralık iş yeri olan Emet belediyesinde meclis sözleşmesi sona eren kiracılarına zam farkı uygulamama kararı aldı.

2020 başında çıkan genelgeler ile önce belediye kiracılarının kira aidatlarını 3 ay ötelemişti. Ardından  yine geçtiğimiz Nisan ayında  yayınlanan genelge doğrultusunda belediyeye ait işyerlerinde faaliyet gösteren esnafların, geçici faaliyetlerinin durdurulması üzerine, kapalı olan işyerlerinden açılana kadar kira tahakkuk ettirilmemiş, ve geçen süre  kadar kiracı esnafların sözleşmeleri uzatılmıştı. Nisanda Kiracı esnafların  3 aylık su borçları tahsilatı da  3 ay ertelenmişti. Emet belediyesi Aralık ayı meclisinde yine belediye kiracısı esnaflarını konuları da görüşülerek, devletin mevzuatına uygun düzenlemeler yapılarak genelgelerin yayınlanması durumunda konunun  tekrar görüşülerek uygulanmasına karar verildi.  Bu konuda hükümetçe bir düzenleme çalışması yapıldığı biliniyor. Çalışmalar tamamlanarak genelgelerin yayınlanmasının ardından Emet belediye meclisi   belediye dükkânlarındaki esnafların durumlarını tekrar görüşerek genelge doğrultusunda düzenleme yapacak. Mecliste ayrıca,2021 ücret tarifeleri düzenlemeleri, Cevizdere şirketi sermaye artırımı, Emet belediyesi keçi projesi geliştirme çalışmaları, imar  çalışmaları ve EMKO faaliyetleri artırma gibi konular görüşülerek karara bağlandı.

PAYLAŞ