12 bin 797 kişiye sertifika

Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından temel ilk yardım eğitimi verildi. 
Polisevinde düzenlenen eğitime; Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çekiç,  İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan ile bazı daire müdürleri katıldı. 
Genel ilk yardım bilgileri, hasta/yaralının olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalarda, yaralanmalarda İlkyardım, yanık-donma ve sıcak çarpmasında, kırık, çıkık, burkulmalarda, bilinç bozukluklarında, zehirlenmelerde, hayvan ısırmalarında, göz-kulak ve buruna yabancı cisim kaçmasında, boğulmalarda ilk yardım temel bilgileri ile hasta ve yaralı taşıma teknikleri hakkında eğitim verildi. 
Manken üzerinde verilen eğitimde ilk yardım ve temel yaşama desteği İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince uygulamalı olarak anlatıldı. 
“12 BİN 797 KİŞİYE SERTİFİKALI İLK YARDIM EĞİTİMİ VERİLDİ”
Kütahya’da bugüne kadar 12 bin 797 kişiye “Sertifikalı İlk Yardım Eğitimi” verildiğini aktaran İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan, “İlimizde İl Sağlık Müdürlüğü haricinde kamu ve özel kurumlarda olmak üzere 8 adet İlk Yardım Eğitim Merkezi bulunmaktadır. Bin 385’i İl Sağlık Müdürlüğü ve 11 bin 412’si diğer İlk Yardım Eğitim Merkezlerinde olmak üzere 12 bin 797 kişiye “sertifikalı ilk yardım eğitimi” verilmiştir ve tümünün sertifikaları İl Sağlık Müdürlüğümüzce düzenlenmiştir. Ayrıca  çeşitli kurum ve kuruluşlarda da “ilk yardım farkındalık” eğitimleri yapılmaktadır” diye konuştu. 

“HER BİREY TEMEL İLK YARDIM EĞİTİMİ ALMALI”
İlk müdahalenin önemine dikkat çeken Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, “Her an ilk yardıma ihtiyacı olan bir vakayla karşılaşabiliriz. Bu tip durumlarda sağlık personeli gelene kadar o kritik süreci iyi değerlendirebilmeli ve bilinçli olarak ilk yardım müdahalesini yapabilmeliyiz. Bu sebeple her bireyin temel ilk yardım eğitimi almasını arzu ediyoruz” dedi.
14 Mart Tıp Bayramı’nı da tebrik eden Vali Toraman, “En zor zamanlarımızda en büyük yardımcılarımızın  sağlık çalışanları olduğunun  bilincindeyiz. Onlara bu vesileyle teşekkür ediyoruz” dedi. 
Eğitim programı Vali Toraman’ın katılımcılara sertifikalarını vermesinin ardından sona erdi.

PAYLAŞ