Zafere giden yolun devamı gelecek

Kütahya Muharip Gaziler Derneği üyeleri tarafından Zafer Haftası etkinlikleri çerçevesinde çekilen kısa film izleyenler tarafından tam not alırken bu tarz kısa filmlerin devam geleceği öğrenildi. 6 kişilik amatör ekibin bir araya gelerek hazırladıkları bu kısa filmde Kurtuluş Savaşında Kütahya’nın öneminin altı çizildi.

Sadece 2 kameraman ve 6 kişilik oyuncu kadrosu ile yapılan ve tüm Türkiye genelinde bir hayli fazla izleyiciye ulaşan ‘Zafere Giden Yol’ kısa filminin oyuncuları ile bir araya gelerek hem ilk filmlerinin hikayesini hem de yeni projeler ile ilgili olarak bilgiler aldık. Oyuncu kadrosunda olan ve hazırlanan ilk filmin başrollerini paylaşan Uğur Er ve Yaşar Saygılı kendilerine verilen desteklerin boşa çıkmaması ve hazırladıkları kısa filmin izleyenler  tarafından beğenilmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirtirken şunları sözlerine eklediler;

ARKADAŞ SOHBETİNDEN BU GÜNLERE     

‘Zafere Giden Yol’ filminde beraber oynayan Uğur Er ve Yaşar Saygılı; “ Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Şaban Başoğul ve Yönetim Kurulu üyesi  Murat KARAHAN ile  birlikte her zaman yaptığımız sohbetlerden birinde Dumlupınar’ın Kurtuluş Savaşındaki öneminin ve Kütahya’nın bu savaştaki  rolünün iyi anlatılması konusunda ortak kanıda olduğumuzu bir kez daha anladık. Bu sebeple elimizden geldiği kadarıyla bizim bu konuda Dumlupınar’ın ve Kütahya’nın tanıtımına nasıl faydamız olur diye tabiri caizse bir beyin fırtınası yaptık. Elimizden gelenin en iyisinin Amatörce uğraşlarla Kurtuluş Savaşında , Dumlupınar ve Kütahya ayrıntısını ele alan kısa bir film çekmek olabileceği konusunda hem fikir olduk. Dernek Başkanımız Şaban Başoğul resmi girişimlerde bulundu ve ilk etapta karşılaşabileceğimiz sıkıntıları ortadan kaldırdı. Sizlerin aracılığınızla bizlere verdiği desteği için Dernek Başkanımız Şaban Başoğul ve Yönetim Kurulumuza çok teşekkür ediyoruz.

SÜRMELİ AİLESİNE TEŞEKKÜRLER

Kısa film için savaşın geçtiği topraklar da yapacağımız filmin izinlerinin ardından mali alt yapı için çalışmalarımız oldu. İlk görüştüğümüz isimler olan Sayın Sema Güral Sürmeli hanım ve saygıdeğer eşi Onur Sürmeli  çifti bu projemizi beğenerek  finansal açıdan ve manen yardımda bulundular. Kendilerine Kütahya Muharip Gaziler Derneği ve Kütahya sevdalısı olan bizler adına çok teşekkür ediyoruz. Kendileri ile film öncesi, film sürecinde ve sonrasında sürekli olarak irtibatta kaldık ve bizlere bu önemli girişimimizde cana yakın bir şekilde yaklaştılar , hemde  kendi sosyal  medya hesaplarında paylaşım yaparak büyük  destek sağladılar.  Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz.  

AMATÖR RUHLU 6 KÜTAHYALI

Aklımızda planladığımız film için Muharip Gaziler Derneği  üyeleri ve üye yakınlarından 6 kişi belirledik.  Bu isimler Mustafa Kemal Paşayı Uğur Er, Mareşal Fevzi Çakmak’ı  Yaşar Saygılı, İsmet Paşa’yı Ufuk Saygılı, hemşehrimiz  Asım Gündüz Paşa’yı  Emir Şimşek,  Zübeyde Hanımı Zühre Selvitopu, Halide Edip Adıvar’ı da Derya Saygılı kardeşlerimiz canlandırdılar. Tamamen amatör ruhla bu projeye  dahil olan bu isimler ile internet ortamında  paylaştığımız 11 dakikalık bu filmimiz büyük bir ilgi gördü.  Çok güzel ve duygulandıran mesajlar aldık. Tüm izleyenlere buradan duygularını bizimle paylaştıkları için teşekkür ediyoruz.

DERİN BİR ÇALIŞMA YAPTIK

Oyunculuk konusunda   bir deneyimiz yoktu.   Kısa  film öncesinde kendi  imkan ve kabiliyetimizle   çok detaylı bir çalışma yaptık. Kurtuluş Savaşında  25-26 Ağustos  tarihinde  Afyon’dan başlayan ve Kütahya ve Dumlupınar’da olan gelişmeleri, daha önce çekilmiş olan filmlerden ve yazılan kitaplar,makaleler ve diğer  belgelerden araştırarak yanlış bir bilgiye meyil vermeden kendimizce canlandırmak istedik.  11 dakika süren bu film çekimi ve montajı dahil 3 gün sürdü. 3. Günün gecesinde derneğimizin  ve  bizlerin   sosyal medya  hesaplarında  internet ortamında  paylaşımlarda bulunarak ilk projemizi insanların beğenisine  sunduk. Bu filmimizi  Dumlupınar İlçesi,  Zafertepe Çalköy,  Körs Köyü  ve Hanedan Konağı  olmak üzere  4 merkezde çekimlerini tamamladık. Bu arada hayalimiz olan bu filmin çekimlerinde  kamera ve montaj desteği vererek bizlere yardımcı olan Dakika Medya’ya  özel olarak çok teşekkür ediyoruz.  Bizlere çekimlerimiz sırasında destek veren tüm yetkililere ayrı ayrı teşekkürlerimizi belirtmek istiyoruz.

AMACIMIZ KÜTAHYA’NIN TANITIMI

Yüz yıllardır Anadolu’da hakimiyet süren milletimizin tarihindeki en büyük zaferlerden biri Kurtuluş Savaşıdır.  Bu zaferde Kütahya’nın  ve de Dumlupınar İlçemizin önemi anlatılanların kat be kat fazlasını içeriyor. Her 30 Ağustos kutlamalarında Kütahya’nın  ön  planda kalmasını ve hatta Dumlupınar’ın  sadece bir  ilçesiymiş  gibi anlatılmasını ve tanıtılmasını biz istemiyoruz.  Zafer haftası çercevesinde  kutlamaların   25 Ağustos- 5  Eylül  tarihlerin de  İl ve İlçeler  bazında da etkinliklerin   çoğaltılmasını  düşünüyoruz.  30 Ağustos Zafer Bayramı  töreni  ile  Kütahya’nın kurtuluşu bir gün  olarak bitmesini istemiyoruz.  Kuruluş  ve kurtuluşun şehri  Kütahya’mız  birçok Anadolu şehri gibi o yıllar içerisinde acılar çekmiş  ve çok büyük kayıplar yaşamış.  Zafere giden bu kutlu yolda en büyük kararlar ilimiz topraklarında alınmış ve zaferin meşalesi İimiz içerisindeki topraklarda yanmıştır.  İlk filmimizde bu konuya parmak basmak istedik.  Bundan sonra devamını getireceğimiz filmlerimizde de Kütahya’da tarihe damga vurmuş olan anları canlandırarak tekrar vatandaşlarımızın karşısına çıkmayı hedefliyoruz.  

YENİ PROJELER YOLDA

İlk kısa filmimizin ardından aldığımız duygu dolu ve destek veren mesajlar yapmış olduğumuz işin insanların kalbine dokunduğunu bizlere gösterdi.  İyi bir yolda olduğumuzu düşünerek ekim ayı için  birkaç  projeyi daha gündemimize aldık.  Senaryo ve çekim alanları ile ilgili görüşme halindeyiz. Daha öncede belirttiğimiz gibi Kütahya’mızın tanıtımı adına elimizden geldiği sürece bu tarz kısa filmler ile sizlerin karşısında olmayı planlıyoruz. Destek veren ve hazırladığımız filme vakit ayırarak izleyen herkese çok teşekkür ediyoruz” dediler.    

PAYLAŞ