YASAKLAR GERİ Mİ GELİYOR?

Kütahya’da corona virüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü vatandaşların belirlenen cadde ve sokaklardaki alanlara, hafta sonları 12.00 -19.00, hafta içi 16.00-19.00 saatleri arasında girmesi yasaklandı.

Vaka sayılarındaki artış sürdüğü takdirde yeni yasakların devreye gireceğinin altını çizen Bilim Kurulu üyeleri, “bölgesel yeni yasakların” hayata geçirilebileceğini değerlendiriyor. Buna göre ilimizde 65 yaş üstü vatandaşlar için yasaklar geri döndü. Kütahya Valisi Ali Çelik başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, corona virüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşlarla ilgili bazı kararlar aldı. İl Hıfzıssıhha Kurulu’nda alınan bazı kararlar haberimizin detayında yer alıyor.

.

65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLAR İÇİN

YASAKLAR GERİ DÖNDÜ!

Kütahya İl Hıfzıssıhha Kurulu yaptığı toplantı sonrasında 65 yaş üstü vatandaşlar için yeni kararlarını açıkladı. Alınan karara göre; vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde belirli saatlerde açık ve kapalı alanlara girişler yasaklandı.

 AÇIK VE KAPALI ALANLARA GİRİŞLER YASAK

Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu Gazi Kemal Mahallesi Cumhuriyet Caddesi (Sevgi Yolu), Balıklı Mahallesi Kıbrıs Caddesi, Tahıl Pazarı Sokak, Saman Pazarı Caddesi, Çemberciler Caddesi, Pekmez pazarı Caddesi(Saman pazarı), Paşam Sultan Mahallesi Hisarlı Ahmet Caddesi (Ulu Cami), Mecidiye Mahallesi Taşköprü Caddesi, Hükumet Caddesi Çapraz bahçe Sokak (Yeşil Cami civarı),Servi Mahallesi Atatürk Bulvarındaki (Eskişehir Yolu Caddesi) yoğunlukların COVID19 bulaşma riskini arttırması nedeniyle, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın bu bölgelerde bulunan park, kahvehane kıraathane, kafeterya, çay ocağı ve çay bahçeleri, pastahane, oyun salonları, han, kulüp dernek binaları ve lokalleri gibi bölgede bulunan diğer kapalı ve açık oturma alanlarına hafta sonu 12:00 – 19:00, hafta içi saat 16:00 – 19:00, saatleri arasında girmeleri yasaklandı.

DÜĞÜNLERE KATILMAK YASAK

​65 yaş ve üzeri vatandaşların sağlıklarının korunabilmesi amacıyla İlimiz genelinde; düğün, kına, nişan, nikah, mevlit, sünnet merasimi, vb. gibi toplu etkinliklere (anne, baba, dede, nine, haricinde) 65 yaş ve üzerindeki misafirlerin kabul edilmesi yasaklandı.

PAZAR YERLERİNE ÖĞLEDEN SONRA GİRMEK YASAK

Kütahya İl Hıfzıssıhha Kurulu yaptığı toplantı sonrasında 65 yaş ve üzeri vatandaşların saat 12:00 den sonra pazar yerlerine girişlerini yasaklandı. Alınan karara göre 65 yaş üstü vatandaşlar sabah saatlerinde Pazar alışverişini yaparak sıkıntı yaşanmaması yönünde tedbir almaları istendi.

TOPLU TAŞIMA SADECE BELİRLİ SAATLERDE KULLANILACAK

​ Kütahya İl Hıfzıssıhha Kurulu yaptığı toplantı sonrasında 65 yaş ve üzeri vatandaşların Sabah 07:00 – 10:00 Akşam 17:00-22:00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını kullanması yasaklandı.

BİR BAKAN OLARAK DEĞİL, BİR “ÖĞRETMEN” OLARAK YAZIYORUM

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda vatandaşlara uyarılarda bulunarak “okulları hep birlikte açacağız” mesajını verdi. Selçuk sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şöyle dedi. “Bir Bakan olarak değil, bir “öğretmen” olarak yazıyorum, lütfen okuyun. Hem de yanınıza gelmişim de gözünüzün içine bakarak konuşuyormuşum gibi okuyun! .Yüz yüze eğitime 21 Eylül’de başlayabilmemiz sizin elinizde. Gece gündüz çalışıyoruz. Teneffüste oynanacak temassız oyunlar bile hazır. Detaylara bu kadar titizlikle hazırlandığımız bu süreçte hâlâ maskesiz ve mesafeyi hiçe sayan insanlar görmek bizleri derinden üzüyor. “Okulları birlikte açacağız.” derken samimiyiz, sizleri bu sorumluluğa ortak olmaya çağırıyoruz. Sizsiz başaramayız. Lütfen maske takın, mesafenizi koruyun ki okulları açıp işimizi yapabilelim, çocuklar okullarına kavuşsun. Çocuklarımız ve öğretmenlerimiz adına rica ediyorum” dedi.

PAYLAŞ