VALİ ÇELİK’TEN SİMAV KAYMAKAMLIĞINA ZİYARET

Kütahya Valisi Ali Çelik, ilçe ziyaretleri kapsamında Kütahya’nın Simav ilçesini ziyaret etti.

Simav programına kaymakamlık ziyaretiyle başlayan Vali Çelik, Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Simav Belediye Başkanı Adil Biçer, Simav İl Genel Meclisi Üyeleri Kahraman Aktay, Ali Osman Ergün, İbrahim Karataş, Ahmet Şimşek ile ilçe protokolü tarafından karşılandı.

Karşılamanın ardından kaymakamlık toplantı salonuna geçen Vali Çelik; ilçenin tarihi, idari yapısı, ekonomik ve sosyal hayatı ile koronavirüs salgını kapsamında uygulanan tedbirler hakkında bilgiler aldı.

“SİMAV BİRÇOK KONUDA ÖNCÜ İLÇE”

Simav’ın birçok konuda öncü ilçe olduğunu ifade eden Kaymakam Türker Çağatay Halim, “Simav, seracılık yönüyle Kütahya’nın öncü ilçesi. 510 dekar sera alanının 360 dekarı jeotermalle ısıtılıyor, 150 dekarı ise soğuk sera şeklinde. 40 bin büyükbaş, 80 bin küçükbaş ile hayvan sayısının en fazla olduğu ilçe yine Simav. Bir diğer önemli değerimiz de kestane. Yıllık 2 bin ton üretilen kestaneden 23 milyon TL gelir elde ediliyor.  Kiraz ve vişne üretiminde de önemli bir yere sahip olan Simav’da 10 bin ton kiraz, 5 bin ton vişneden yıllık yaklaşık 75 milyon TL gelir elde ediliyor” dedi.

“290 BİN YERLİ TURİST AĞIRLIYORUZ”

Jeotermal kaynaklar ve termal konaklama tesislerinin potansiyeli hakkında bilgiler veren Halim; Eynal, Naşa ve Çitgöl kaplıcalarında yıllık 290 bin yerli turist ağırlandığını, yıllık konaklama sayısının ise yaklaşık 74 bin 500 olduğunu söyledi.

“SİMAV İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM”

Simav’da yapılan ve yapılması istenen yatırımlar hakkında bilgiler alan Vali Çelik, ihtiyaç duyulan yatırım ve hizmetler için elinden geleni yapacağını söyledi.

Ziyarette İl Genel Meclisi Musa Yılmaz ile diğer protokol üyeleri de hazır bulundu.

PAYLAŞ