Vali Ali Çelik, Tarihi Camilerde İncelemelerde Bulundu

Kütahya Valisi Ali Çelik, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait eserlerde incelemelerde bulundu. 

Ziyaretlerine Kütahya Mutasarrıfı Fuat Paşa tarafından 1905 yılında yaptırılan Yeşil Cami ile başlayan Vali Ali Çelik, 2007 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yenilenerek ibadete açılan tarihi cami hakkında Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık’tan bilgiler aldı. 

Yeşil Cami’nin bahçesinde de incelemelerde bulunan Vali Çelik, şadırvan ile Cafer Dede Türbesi’nin onarımının yapılması için İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak’a talimat verdi. 

Vali Çelik daha sonra Osmanlı emirlerinden Bicaroğlu Arslan Bey tarafından 1413 yılında yaptırılan ve Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilen 15. Yüzyıl eserlerinden Arslanbey (Meydan) Camisi’ni ziyaret etti.Ziyaretlerine Kütahya merkeze bağlı Yenice Köyü ile devam eden Vali Çelik, restorasyonu 2004 yılında Mehmet Dumlu tarafından yaptırılan tarihi Yenice Hanı Mescidi ile Yenice Hanı’nda incelemelerde bulundu. 

Selçuklu döneminde inşa edilen Yeni Hanı hakkında Müze Müdürü Serdar Ünan’dan bilgiler alan Vali Çelik, tarihi hanın restore edilmesi için çalışma başlatılacağını söyledi.


“TARİHİ BELLEĞİ CANLI TUTMALIYIZ”


Kütahya’nın tarihi belleğinin canlı tutulması için hızlı ve titiz bir çalışma yürütüleceğini söyleyen Vali Çelik, “Tarihi ve kültürüyle zengin bir geçmişe sahip olan Kütahya’mızın tarihine tanıklık yapan, geçmişle gelecek arasında bir köprü vazifesi gören vakıf eserlerine sahip çıkmak bizim en önemli görevlerimizden biri” dedi. 

PAYLAŞ