Uzmanından karpuz seçmenin püf noktası

Kavun ve karpuz seçerken dikkat edilmesi gerekenleri Sude Manav Yetkililerinden Engin Kayıkçı aktardı.

Tezgâhlardaki yerini sağlamlaştı

Kütahya’da yaz aylarının gelmesiyle birlikte kavun ve karpuzlar tezgâhlardaki yerlerini sağlamlaştırarak süslüyor.

“Kavunu ezerek test etmek yanlıştır”

Tezgâhında çeşit çeşit ürün satan manav Kayıkçı’ da, kavun ve karpuz seçmenin püf noktalarından bahsetti. Vatandaşların düzgün kavun bulmaya çalışırken, tezgâhtaki diğer ürünlere zarar verdiğini belirten Kayıkçı, “Kavunu test ederken dışından ezmek yanlıştır. Çünkü kabuğuna bastırılan kavun normal olarak hasar alıyor. Bundan dolayı da ürünü alacak bir sonraki kişi, tezgâhta düzgün kavun bulamıyor. Eğer tecrübeli bir manavın önerilerini ciddiye alırsanız lezzetli bir meyve tüketirsiniz” dedi.

“İyi bir karpuz ses sistemine bağlıdır”

Karpuzun soğutulduktan sonra tüketilmesini https://www.kutahyaninsesi.com/ haber sitesine öneren Engin Kayıkçı, “İyi bir karpuz ses sistemine bağlıdır. Karpuzun tok bir ses vermesi gerekir. Kavun gibi onun da desen yapısı çok önemlidir. Karpuz koyu bir renk ile açılmaya başlar ve güneş yanığı aldıkça da olgunlaşır” diye konuştu.

Basılı ve dijital abonelikleriniz için: 0.274.333 43 36’yı arayabilir, [email protected] adresine mail atabilirsiniz

PAYLAŞ