Tren Garında “Şehirden indim köye” manzaraları

Kütahya’nın ana giriş kapılarından biri olan Tren Garı hem turistlerden hem de Kütahyalılardan tepki çekiyor.

BAŞKAN KAHVECİ, 7 AY ÖNCE İLGİLENECEĞİNİ BELİRTMİŞTİ

Kütahya’ya Eskişehir, İzmir ve Denizli gibi büyükşehirlerden trenle gelen binlerce ziyaretçinin ilk durağı olan gar bölgesindeki üst geçidin engelli dostu olmaması ve rampanın dik yokuş olması, göze çarpan ilk sorunlar arasında yer alıyor. Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Ocak ayında düzenlenen basın toplantısında bu bölge için asansör sistemine geçileceğini ve battı-çıktı projesi için bölgenin Karayolları 14. Bölge’ye ait olduğunu, bu durumu Vali Musa Işın’a ilettiklerini açıklamıştı.

EKSİKLER GÖZE ÇARPIYOR: ÇÖZÜM BEKLİYOR

Gar içinde acil nakit ihtiyacı doğduğunda kullanılabilecek bir ATM’nin olmaması, vatandaşların vakit geçirebileceği alanların yetersiz olması ve yöresel ürünler için ayrılmış bir alanın bulunmaması, dikkat çeken diğer eksiklikler arasında yer alıyor. Bu durum, ziyaretçilere adeta bir köy tren garında bekliyor hissiyatını veriyor.

HİJYEN EKSİKLİĞİ SORGULANIYOR

Tren garındaki çöp konteynerlerinin yetersiz olması ve Gar Müdürlüğü ile Kütahya Belediyesi tarafından sürekli olarak denetlenmemesi, gerekli hijyen önlemlerinin alınmadığını gösteriyor. Bu da sağlıkla ilgili endişelere yol açıyor.

PAYLAŞ