TAVŞANLI’DA VİRÜS HIZLA YAYILIYOR

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler; “İlçemizdeki bulaş oranı Kütahya ortalamasının üzerinde” dedi. Başkan Güler; “Virüs sürekli can alıyor. Kimsenin hakkına girmeyelim, vebalini kaldıramayız” dedi.

Koronavirüs salgınına karşı ilk günlerden itibaren sürekli uyarılarda bulunan Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, ilçede vakaların ciddi rakamlara ulaştığını vurgulayarak, “Her zaman söylediğimiz gibi maske, mesafe ve hijyen kurallarına eksiksiz uyalım. Kalabalık ortamlardan uzak duralım. Bu salgın görüldüğü üzere can alıyor, lütfen bunun bilincinde olalım. Kimse bizim yüzümüzden ölmesin” dedi.

CİDDİYETSİZLİK VAR

Virüsün ülke genelinde de bulaş hızının arttığını ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Devletimiz halk sağlığını korumak ve virüsün yayılmasını engellemek amacıyla her türlü tedbiri alıyor. Ancak ilçemizdeki vatandaşlarımız belirlenen kurallara uyma noktasında ne yazıkki gereken ciddiyeti göstermiyor. Yapılan denetimlerde ortaya çıkıyor ki, çarşıda pazarda maske ve mesafe kurallarına uyulmuyor. Ev, akraba, eş, dost ziyaretleri hala devam ediyor. Bu böyle olunca salgın durmuyor ve her gün can almaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

ÇOLUK-ÇOCUK PAZARA GEZMEYE ÇIKIYOR

Salgın tehdidinin ortaya çıktığı günden bu yana özellikle Salı, Cuma ve Cumartesi pazarlarına yönelik sürekli uyarılarda bulunduklarını kaydeden Başkan Güler, “İlçemizde kurulan halk pazarları; gerek vatandaşımızın alışverişi noktasında gerekse pazarcı esnafımız için önemli bir ekmek kapısı. Bu nedenle özellikle son haftalarda pazarların kapanmaması için direniyoruz. Bir taraftan salgın ile mücadele edelim, diğer yandan ekonomik çark dönsün istiyoruz. Diyoruz ki; (Pazara her evden bir kişi çıksın, alışverişini yapıp evine dönsün.) Ancak görüyoruz ki, vatandaşlarımız çoluk çocuk pazara gezmeye çıkıyor. Sosyal mesafeler ihlal ediliyor. Bu noktada hem vatandaşlarımızın hem de pazarcı esnafımızın sorumlulukları çok büyük. Biz pazar kapanmasın istiyoruz. Ancak havalar soğudukça salgın riski daha da büyüyecek ve dikkatsizlik devam ederse daha sıkı tedbirlerin alınması mecburiyet olacak. Halkımızdan ricamız hem ilçemizde canların yanmaması hem de ekonomik çarkın dönmesi için kurallara eksiksiz uyalım” şeklinde konuştu.

“AĞIR VEBAL ALTINA GİRMEYELİM”

Kütahya’daki bulaş ortalamasının 1.9 olduğunu ancak Tavşanlı’daki rakamın 2,6’ya ulaştığını belirten Başkan Güler, “İlçemizde vaka sayıları maalesef çok yüksek ve artış hızı da sürüyor. Bunu durdurmak yine bizim elimizde. Bizim bulaştırdığımız hastalık yüzünden bir kişi ölürse bunun vebalini ödeyemeyiz. Onun için gezmelere, gruplar halinde oturmaya, ziyaretlere, toplanmalara ara vereceğiz. Maskesiz hiçbir ortamda bulunmayacak, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına eksiksiz uyacağız. Bunları yerine getireceğiz ki, ağır vebal altına girmeyelim” uyarısında bulundu.

PAYLAŞ