SİMAV’DA İLK DERS

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Simav Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun (SHMYO) açılış dersi Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu tarafından online olarak yapıldı. Rektör Kavuncu SHMYO’lardan mezun olan öğrencilerimizin uluslararası sağlık alanında rekabet eden, başarılı birer sağlık mensubu olacaklarını ifade etti.

Simav SHMYO’da açılış dersi Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu tarafından yapıldı. Açılış dersine Simav SHMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Harun Şener ile birlikte akademik personel ve öğrencilerimiz de katılım sağladı. KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Simav’da çok değerli öğretim elemanlarının görev yaptığını belirterek, öğrencilerimizin başarılı bir eğitim hayatı sürdürmeleri için geniş olanaklar sunduklarını söyledi.

“ULUSLARARASI SAĞLIK ALANINDA İHTİYAÇ ARTIYOR”

Uluslararası sağlık alanında ihtiyacın arttığının altını çizen Rektör Kavuncu, “Yabancı dile önem veriyoruz. Üniversitemiz tarafından yabancı dil eğitimleri verilecek. Bir bölümünüz yurt dışında çalışıyor olabilir ileride. Özelikle yaşlı bakım, fizyoterapi gibi bölümlerimiz yaşlanan dünyada gelecekte önem taşıyan bölümler. Bu noktada kendi gelişiminize, kişisel gelişiminize yardımcı olacak her türlü destekle de yanınızda olacağız. Hocalarınız size bu konuda destek verecek. Uluslararası sağlık alanında rekabet eden, başarılı birer sağlık mensubu olacağınıza inanıyorum. Biz hep yanınızda olacağız.” dedi.

UZAKTAN EĞİTİM TEKRAR DEĞERLENDİRİLECEK

KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Kavuncu, pandemiden dolayı bu ayların çok sorunlu ve riskli olduğunu belirterek, “Türkiye genelinde üniversitelerde de uzaktan eğitim tavsiye kararı alındığı için hemen hemen her üniversite eğitime bu şekilde bakıyor. Bu ay bunu tekrar değerlendireceğiz. Amacımız öncelikli olarak uygulamalı sınıflar olmak üzere, uygulamalı dersler için peyderpey olabilecek en kısa sürede öğrencilerimizle buluşmak. Ama şu an bunun için kesin bir şey söylemem mümkün değil. Tamamen hastalığın seyrine bağlı olarak bu gerçekleşir. Çünkü sizlerin sağlığını riske atmak istemiyoruz. Sizlerle birlikte şehrin sağlığını, toplumun sağlığını çok önemsiyoruz. Tabii sizin eğitim de önemli. Ama şundan emin olun, inşallah bu sürecin sonunda sizleri çok iyi yetişmiş birer sağlık mensubu mezun etmiş olacağız.” şeklinde konuştu.

“SİMAV ÇOK ŞİRİN BİR İLÇEMİZ”

Simav hakkında “Çok şirin bir ilçemiz.” ifadesini kullanan Rektör Kavuncu, “Doğal güzellikleri, kaplıcaları, kendine ait bitki ortamı ve güvenli şehir olmasıyla çok seveceğiniz, ayrılırken de içinizde bir hüzünle ayrılacağınız bir ilçe. Mutlu geçirmek için ideal bir ilçe olduğunu söyleyebilirim. “ bilgilendirmesinde bulundu.

MÜDÜR ŞENER’DEN TEBRİK

Simav SHMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Harun Şener, açılış dersine yoğun bir katılımın gerçekleştiğini belirterek, yüksekokulu kazanan öğrencilerimizi tebrik etti. Şener, öğrencilerin Simav’da çok verimli vakit geçireceklerini ifade ederek, hocalar olarak her zaman destekçileri olacaklarını hatırlattı.

PAYLAŞ