Seyitömer-Bozüyük yolu için net tarih verildi

Kütahya-Seyitömer-Bozüyük Yolu istişare toplantısı yapıldı.

Tarih olarak 19 Temmuz işaret edildi

Kütahya Valisi Musa Işın başkanlığında düzenlenen İstişare Toplantısı’nda, heyelan nedeniyle ulaşıma kapalı olan Kütahya-Seyitömer-Bozüyük yolunun yeniden hizmete açılması için izlenecek adımlar kararlaştırıldı. Yolun 19 Temmuz tarihine kadar tamamlanarak ulaşıma açılması hedefleniyor.

Vali Işın, başkanlık etti

Heyelan nedeniyle ulaşıma kapanan Kütahya-Seyitömer-Bozüyük yolunun yeniden hizmete açılabilmesi için düzenlenen İstişare Toplantısı, Vali Işın başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Yetkililer katıldı

Toplantıya; AK Parti Milletvekilleri Ecz. İsmail Çağlar Bayırcı, Mehmet Demir, Karayolları 14. Bölge Müdürü Umut Akyazı ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

İş birliği içerisinde yapılacak

Yolun yeniden açılması için izlenecek adımların ve sorumluluk dağılımının açıklandığı toplantıda alınan kararlar doğrultusunda; Çelikler Seyitömer Termik Santrali, servis yolunun dolgusunu Karayolları Teknik Şartnamesi’ ne ve Servis Yolu Projesi’ne uygun olarak terasman seviyesine kadar yapacak. Su geçişinin sağlanabilmesi için gerekli 2X2 menfez malzemeleri İl Özel İdare tarafından temin edilip Çelikler Seyitömer Termik Santraline teslim edilecek ve imalatı yapılacak.

Heyet, çalışma hazırlayacak

Yolun üstyapısı Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, DSİ Kütahya Şube Müdürlüğü, AFAD İl Müdürlüğü ve Çelikler Holding temsilcisinden oluşan bir heyet suyun tahliyesiyle ilgili çalışma hazırlayacak. Vali Musa Işın, yolun bir an önce yeniden ulaşıma açılabilmesi için tüm kurumların koordinasyon içinde çalışacağını belirtti.

Basılı ve dijital abonelikleriniz için: 0.274.333 43 36’yı arayabilir, [email protected] adresine mail atabilirsiniz

PAYLAŞ