Sanal Fuar’da yerini aldı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi YÖK’ün Türk Üniversitelerini yurt dışında tanıtmak için düzenlediği Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2020’de Kütahya Dumlupınar Üniversitesi de yer aldı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2020’ye katıldı.

Yükseköğretim Kurulunun Türk üniversitelerini uluslararası alanda tanıtmak amacıyla düzenlediği ve 3 gün sürecek fuarda Hall 5’ta yer alan DPÜ’ye yurt dışında yaşayan ve üniversiteyi tercih etmeyi düşünen öğrencilerden gelen sorular, Uluslararası Öğrenci Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezimizin akademik ve idari personelleri tarafından anında yanıtlanıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan DPÜ Uluslararası Öğrenci Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdurrahman Ünsal, şöyle konuştu:

Çin’in Vuhan kentinde başlayıp oradan bütün dünyaya yayılan Covid-19 küresel salgınının, eğitim alanı da dâhil hayata dair her alanı derinden etkiledi. Yükseköğretim sistemimizi bu salgınının olumsuz ve yıkıcı etkilerinden koruyabilmek amacıyla YÖK tarafından 20-22 Temmuz 2020 tarihlerinde Türkiye saatiyle 08.00 ile 20.00 saatleri arasında küresel ölçekte “Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2020” düzenleniyor.

“ÜNİVERSİTEMİZİ 142 ÜLKEDEN GENÇLERE VE AİLELERİNE TANITACAĞIZ”

Dumlupınar Üniversitesinin de katıldığı Sanal Fuar Üniversitemizde eğitim almak isteyen uluslararası öğrenciler tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Üniversite adına Uluslararası Öğrenci Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, Güzel Sanatlar Fakültesinin desteği ile görselleri hazırlanan fuar 22 Temmuz 2020 tarihine kadar uluslararası öğrencilerin ziyaretine açık olacak. 

Fuara katılımın çok yüksek olduğunu belirten Prof. Dr. Abdurrahman Ünsal, “Üniversitemizi Türkiye’de öğrenim görmek isteyen 142 ülkeden gençlere ve ailelerine en iyi şekilde tanıtmak amacındayız. Fuarın Üniversitemiz ve ülkemiz adına çok yararlı geçtiğini umuyoruz. Uluslararası Öğrenci Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak üç gün boyunca uluslararası öğrencilerden gelecek her türlü soruya cevap vereceğiz ve Üniversitemizi en güzel şekilde temsil ederek sürece katkı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

20-22 Temmuz 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilen fuara Türkiye’den 190 yükseköğretim kurumu ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Maarif Vakfı da aktif olarak katılım sağlıyor. Adaylar fuara, https://virtualfair-yok.gov.tr/ adresinden belirtilen tarihler içinde ulaşabilecekler.

PAYLAŞ