Pandemiyi sadece duyduk, hiç yaşamadık

NG Kütahya Seramik Porselen Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, şirket olarak pandemi moduna girmediklerini, turizm ve sanayideki 800 milyonluk yatırıma devam ettiklerini söyledi.

NG Kütahya Seramik Porselen Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, Akşam gazetesinden Şenay Büyükköşdere’nin sorularını yanıtladı.

Şirket olarak turizm ve sanayideki 800 milyon liralık yatırım devam ettiklerini belirten Erkan Güral, ‘’Ne satışımız yavaşladı, ne yatırımları durdurduk. Ülkemiz cennet gibi. Bugünler gelir geçer. Bu süreç yarın biter. Turizm yatırımı tam da şimdi yapılır” ifadelerini kullandı.

”800 MİLYON LİRALIK YATIRIMIMIZ DEVAM EDİYOR”

Sapanca’daki ikinci otellerinin bitme noktasına geldiğini belirten Erkan Güral, ‘’Antalya Göynük’te bir otel yatırımımız var. Onu da önümüzdeki yıl turizm sezonuna hazır etmeyi planlıyoruz. Bir de İstanbul’da Basın Ekspres Yolu’nda hayata geçecek ve Marriot markasıyla işletilecek bir otelimiz var. Şu anda devam eden 800 milyon TL’lik yatırımımız var. Biz yatırımlarımızı durdurmadık, yavaşlatmadık da.’’ dedi.

”BİZ PANDEMİYİ SADECE DUYDUK, HİÇ YAŞAMADIK”

Biri Kapadokya’da diğeri Bodrum’da olmak üzere iki otel daha planladıklarını belirten Güral, ‘’Ülkemiz cennet bir ülke. Coğrafyasına, tarihi eserlerine, doğasına baktığında her yeri ayrı özel ve güzel. Bu süreçler bugün başlar, yarın biter. Hiçbir şey kalmaz. Biz pandemiyi sadece duyduk. Hiç yaşamadık, hiç o moda girmedik. İyi ki de öyle yapmışız. Çünkü çarklar durduğunda tekrar hareketlenmek çok zor oluyor.’’ şeklinde konuştu.

”MALİYET ARTIŞININ BİR KISMI MÜŞTERİYE YANSIYACAKTIR”

Bu sene otellerde fiyatların artacağını kaydeden Güral, ‘’Kapasiteler yüzde 50’ye inecek. Spa, masaj, havuz gibi alanlarda çok daha az insan bir arada olacak. Maksimum hijyen, minimum temas diyebiliriz. Tabii eskisi gibi açık büfeler de olmayacak. Servisi otel görevlisi yapacak. Bu maliyet artışları misafirlere de bir miktar yansıyacaktır. Oran ne olur bilemiyorum ama işletmeler artan maliyetlerin tamamını karşılamakta zorlanabilir. Hepsi olmasa da bir kısmı misafire yansıtılacaktır. Yeni dönemin başlangıç süreci biraz meşakkatli olacak, bunu kabul etmek lazım.’’ dedi.

”SUNİ TENEFFÜS YILI OLACAK”

Turizm sektörünün bu yaralarını pansuman edeceğini ancak tedavi olmayacağını söyleyen Erkan Güral, ‘’Türkiye’nin 3 ana pazarı Rusya, İngiltere, Almanya. Ve bu ülkelerin tamamında sorun var. O yüzden çok beklenti içine girmemek lazım. Biraz tatsız tuzsuz bir sezon olacak ama sektör nefessiz de bırakılmayacak. Bu yıl bir suni teneffüs olsun seneye tekrar güçlü bir başlangıç yaparız.’’ diye konuştu

PAYLAŞ