Pandemi operasyon merkezi ziyareti

Vali Dr. Ömer Toraman, Pandemi Operasyon Merkezini ziyaret etti. Vali Toraman, sağlık çalışanlarının Kovid-19’un Türkiye’de görüldüğü günden bu yana fedakarca çalıştığını belirterek teşekkür etti.

Çin’in Vuhan kentinde başlayıp tüm dünyaya yayılan ve ülkemizde de görülen yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede alınan tedbir ve önlemler her geçen gün artıyor.

Kovid-19 önlemleri kapsamında Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde sürecin yönetim ve organizasyonu amacıyla Pandemi Operasyon Merkezi oluşturuldu. Merkez, 52 personelle 7 gün 24 saat hizmet veriyor.

 Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Pandemi Operasyon Merkezini ziyaret ederek merkezdeki işleyiş ve çalışmalar hakkında bilgiler aldı. 

İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan, Pandemi Operasyon Merkezinin sürveyans, lojistik, destek, personel, iletişim, hukuk ve eğitim olmak üzere 7 birim,52 personelle 7 gün 24 saat hizmet verdiğini söyledi.

Sağlık çalışanlarının salgının önlenmesinde cansiparene mücadele yürüttüğünü ifade eden Vali Toraman, sağlık görevlilerini çalışmalarından dolayı tebrik edip her birine teşekkür etti.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Mehmet Ertan Akça başkanlığında hizmet veren merkezde; il pandemi planında bulunan uygulamalar, pandemiye ait tüm kayıtlar, lojistik destek, izolasyon tedbirleri, yazışmalar ve bilgi notları hazırlanmasına yönelik çalışmalar, pandemi ile ilgili tüm sağlık birimlerindeki verilerin toparlanması, analiz edilmesi ve değerlendirilme işlemleri yapılıyor.

PAYLAŞ