Kütahya’nın Tavşanlı Belediyesi, kendi imkânlarıyla yetiştirdiği fidanlarıyla hem maddi kolaylık elde ediyor hem de ilçenin hizmetlerinde kendi emeği olan fidanları kullanarak vatandaşlara güven veriyor.
41 bin fidan yetiştirildi
Tavşanlı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kendi fidanlarını ürettiği fidan üretim merkezinde büyük bir başarıya imza atıyor. Belediye Başkanı Mustafa Güler liderliğindeki ekip, önümüzdeki bahar ve yaz aylarında dikilmek üzere şu ana kadar toplam 41,367 fidanın yetiştirilmesi ve toprakla buluşması için fidan dikme çalışmalarını tamamladı.
İlçeye estetik görünüm sağlayacak
Belediye Başkanı Mustafa Güler, yerel kaynakları etkin bir şekilde kullanarak yeşil alanları çoğaltmayı ve ilçeyi daha yaşanabilir hale getirmeyi amaçladıklarını belirtti. Bu hedef doğrultusunda, belediyenin kendi fidanlarını ürettiğini ve bu fidanları bahar ve yaz aylarında cadde, refüj ve yeşil alanlarda kullanarak ilçenin estetik görüntüsünü güzelleştirdiklerini vurguladı.
“Çeşit çeşit fidan burada üretiliyor”
Tavşanlı Belediyesi Park ve Bahçeler Üretim Merkezi’nde üretilen çiçek fidesi ve fidanlar şu türlerden oluşuyor; “Gümüş ıhlamur, katalpa, huş, beyaz dut, dişbudak yapraklı akçaağaç, çınar yapraklı akçaağaç, süs elması, pembe çiçekli akasya, çınar, Japon akçaağacı, atkestanesi, badem, salkım söğüt, meşe, kırmızı yapraklı süs eriği, ters dut, erguvan, ağaç hatmi, mavi ladin, batı ladini, leylandi selvi, spiral leylandi, 3 top formlu leylandi, karaçam, Toros sediri, bodur dağ çamı, kartopu, altın çanak, şimşir, mazı, sabin ardıç, dağ muşmulası, hanımeli, taflan, ateş dikeni, avize ağacı, kurtbağrı, lavanta, kırmızı yapraklı bodur berberis, mavi çim, Amerikan sarmaşığı, gül, kordes gül, baston gül, yasemin, kırmızı gövdeli süs kızılcığı ve biberiye.”
“Aromatik bitkiler üretiliyor, yerli tohum çalışmaları sürüyor”
Belediye Başkanı Mustafa Güler tıbbi aromatik bitki üretimlerinin de devam ettiğini ifade ederek şöyle konuştu; “Üretim merkezimizde tıbbi aromatik bitkiler olan; adaçayı, aynısefa, ölmez çiçek, biberiye, civanperçemi, ekinezya, sarı kantaron, karabaş otu, karakafes otu, ıtır, İstanbul kekiği, İzmir kekiği, sivri kekik, lavanta, nane, limon otu, melisa, mor reyhan, papatya, romen papatyası, şeker otu, züfa otu, çörek otu, aspir, gül hatmi ve rezeneyi de toprakla buluşturduk. Domates, salatalık, kavun, karpuz ve kabak gibi ürünler için yerel tohum çalışmalarına da start verdik. Bu tohumları çoğaltacağız”
Basılı ve dijital abonelikleriniz için: 0.274.333 43 36’yı arayabilir, [email protected] adresine mail atabilirsiniz.