ÖNCELİK ‘MASKE, MESAFE, HİJYEN’

Tavşanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz Başkanlığında toplanan Filyasyon Takip Kurulu, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirleri görüştü. Kurul toplantıda 10 maddelik karar aldı.

Tavşanlı Kaymakamlığı’nda gerçekleştirilen İlçe Filyasyon Takip Kurulu Toplantısı’nda filyasyon çalışmaları için alınacak yeni önlemler değerlendirildi. Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler’inde katıldığı toplantıda salgına karşı temel olan 3 unsurun önemine dikkat çekildi. Tüm kamu ve sivil toplum kuruluşlarından Maske, Mesafe ve Hijyen konularında vatandaşların sık sık uyarılması istendi.

10 maddelik kararlar çerçevesinde hastalığın ağır seyrettiği vakalar haricinde, hastalık belirtisi gösteren kişiler ve temaslı oldukları tespit edilen kişilerin numunelerinin evlerinde alınmasına, izalasyon süreçlerinin evlerde geçirilmesine, kolluk kuvvetlerinin de sıkı denetim yapmasına karar verildi.

Bu arada düğün, nişan, sünnet gibi organizasyonlarda sıkı denetime alınacak. Maske ve sosyal mesafe kurallarına uymayan kişilere taviz verilmeyecek.

Toplantı sonrasında kısa bir değerlendirme yapan Başkan Mustafa Güler, son günlerde Ülke genelinde artan vaka sayılarına dikkat çekerek, hep birlikte dikkatli olalım dedi.

PAYLAŞ