Önceki Başkan Işık, açtı ağzını yumdu gözünü: resmen ateş püskürdü

55. Kütahya Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Alim Işık, son 5 seneyi ve gündemdeki konuları değerlendirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda Başkan Işık’a MHP Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy ve Ülkü Ocakları EKV İl Başkanı İlker Bükni eşlik etti.

“Sistem dışı 1 lira dahi kasaya girmemiştir”

2019-2024 arasında birçok projeyi şehre kazandırıp Belediye’nin parasını çarçur etmediğini belirten Başkan Alim Işık, “Göreve geldiğimiz ilk andan son ana kadar e-ihale yöntemini esas aldık. Böylelikle kasaya sistem dışı 1 lira dahi gelir işlenmemiş olup, giderlerin minimal olması düsturu korunmuştur. Türkiye’de e-ihale yöntemine ilk geçen birkaç belediyeden birisi olduğumuzu ayrıca hatırlatmak istiyorum. Bu beş yıllık dönemde birçok kalıcı eseri şehrimize çok kıymetli arkadaşlarımla yeni Belediye Başkan Yardımcıları, Müdürler ve personelle kazandırmanın onuru ve mutluluğunu yaşadığımı belirtiyorum” dedi.

“Borca sığınanlara nereden nereye getirdiğimizi hatırlatmak istiyorum”

Son Kütahya Belediyesi Meclis Toplantısında gündeme gelen borçlarla ilgili de konuşan Başkan Işık, “Bizi iş yapmamışız gibi göstermeye çalışanlara en büyük cevabımız elimdeki belgedir. 2024 yılı 9 Mart tarihi itibariyle borcumuzun 45 milyon dolara, gelirlerimizin de 132 milyon dolara çıktığını sizlerle paylaşmıştık. 1,7 milyar lira borç bırakıldı diye fırtınalar koparanlar, belediyenin gelirini tam 15 kat arttırdığımızı gizliyorlar. 2018 yılındaki bilançoya göre 650 milyon lira borç, 112 milyon lira gelir vardı. Ayrıca o dönem Kütahya Belediyesi’ne ait olan tüm maddi varlıklar 730 milyon lira civarındaydı. Tüm varlıkları satsak 80 milyon lira yine kasada kalıyordu.  2023 yılı verileri ise borç 1,2 milyar Türk lirası, varlıklarımız ise 11,3 milyar liradır. Oralardan buraya gelen Belediye için borca sığınanları buradan uyarıyorum. Bizim dönemimizde kazandırılanlarla bu borçlar pek ala ödenebilir” diye konuştu.

“İftar arasında sandık operasyonları çekilmiştir”

Seçim sürecine de değinen Belediye Başkan Adayı Işık, “Seçim sürecinde İl ve Merkez İlçe Başkanlığımız koordinesinde Ülkü Ocaklarımız ve KAÇEP üyelerimiz gerekli her çalışmayı yapmışlardır. Dönüp arkaya baktığımda pişman olduğum hiçbir durum söz konusu değildir ama sandıkların açıldığı akşam tam kanunsuzluk hali vuku bulmuştur. İftar arası verilmeyecek denilmesine rağmen iftar arası verilmiş ve o arada birçok sandık operasyonu gerçekleştirilmiştir. Bu bahsettiğim olaylarda tutanakla ortaya çıkmıştır. Bunlardan sonra gerekli itirazlarımızı yaptık. Sosyal medyaya düşen WhatsApp görüşmeleri aslında bunların en büyük örneğidir. Mevcut Başkan bu görüşmeleri yalanlamamıştır. Maalesef başvurumuz usulsüzlüğü göz göre göre kabul eden YSK tarafından reddedildi” ifadelerini kullandı.

“Yalancı Belediye Başkanı bu şehre yakışmaz”

Devir teslim töreninde yaşananlarla da ilgili konuşan 55. Kütahya Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Alim Işık, “Mazbatanın YSK tarafından gece hazırlanıp ertesi gün verilmesine müteakip 15.30 civarı CHP İl Başkanı beni aradı. Telefonumun şarjda olduğu için duymadım ama 16.00 civarı geri dönüş yaptım. Görev teslim töreninin 18.30’da olacağını belirterek beni davet etti ama ben olağanüstü itirazı gerçekleştireceğimden ötürü şehir dışına çıkacağımı ve resmî tatilin olduğunu hatırlatıp daha sonra yapalım dememe rağmen Belediye Başkanının açıklamaları ne Kütahyalı’ ya ne de Kütahya’ya yakışmamıştır. Mevcut Başkan, İl Başkanıyla görüştüğünü ve benim onunla görüşmediğimi belirterek yalan söylemiştir. Yalancı Belediye Başkanı bu şehre yakışmaz. Telefon kayıtlarım buradadır. Bu anlayışla şahsi eşyalarımın da olduğu makam odasına girilmesi de Kütahya tarihinde kara bir ilktir. Burası eşkıyalık alanı değil Kütahya Belediyesidir” diye konuştu.

Umreye gidecek

Başkan Işık, önümüzdeki süreçte eşiyle Kütahya’da ikamet etmeye devam edeceğini çocuklarının ise Ankara’da olacağını belirterek önümüzdeki günlerde umreye gitmek için kutsal topraklara hareket edeceğini aktardı.

Basılı ve dijital abonelikleriniz için: 0.274.333 43 36’yı arayabilir, [email protected] adresine mail atabilirsiniz

PAYLAŞ